Mini Countryman Cooper S (2019) #2

Mini Countryman Cooper S (2019)

UitvoeringCountryman Cooper S
Versnellingen8, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2025

Mini countryman S

Beste Lezer,

Na lang gedaan te hebben met mijn vorige mini een Mini Cooper SD jawel een diesel :) en met 4 ton op de teller. En met toch wel hoge onderhoudskosten iedere keer werd het tijd om nu te kijken na wat anders.
En ja dan ga je kijken en nadenken wat wil je dan nou die keuze was vrij snel gemaakt ondanks dat het dure auto's zijn in onderhoud een Mini/BMW rij je nooit voor 2 knakken en een mars ging toch de keuze weer naar een BMW/Mini.
Maar wat dan na onderzoek en proefritten met een BMW X2 is toen toch weer de keuze gevallen op een MINI en waarom was dat.
De reden had te maken dat de BMW X2 een prachtige en ook wat apart model is maar ook een auto is met voor je gevoel wat beperkte binnenruimte heeft.
En ook waren de BMW x2 vaak wat kaal uitgevoerd.
Dus je wilt een open dak maar dan zit er weer geen leer op, of je wilden die Harman Kardon speakers maar dan zit er weer geen Panorama dak in.

En ik wilden gewoon voor mij een paar dingen op die wagen hebben die voor mij belangrijk waren.
En wat mij ook opviel dealers vielen al vrij snel af want of ze keken je aan en dachten die komt maar met een budget van rond de 35000,- euro aan dus wat moet ik moet zo iemand?
Of je kreeg de opmerking in die prijsklasse komt er soms wel wat binnen en hou de website maar in de gaten.
En vergeet alvast maar die 2.0 i motor want die ga je nooit vinden voor die prijs bij ons dus klaar met de dealer...
En toen in ineens werd ik getipt door mijn vrouw die bij een BOSCH garage in plaats Schelluinen een MINI cooper S bouwjaar 2019 had staan.
Dus wij bellen naar die garage nou dat was gelijk al een goed gesprek met een eerlijk uitgebreid verhaal dat het een MINI was uit Duitsland maar wel van een dealer die daar alleen was ingezet als eerst een demo en later als auto voor mensen die een leen auto nodig hadden.
En voor de rest had de wagen keurig zijn beurten gehad en zag er prachtig uit tot zelfs de krimpfolie op de instaplijsten en ook de plastic delen van hard plastic wat MINI ook is gaan toepassen op de deuren daar zat zelfs geen krassen op.
En ja het onderhoud was keurig verwerkt in de auto en dus die MINI moet het dan ook gaan worden.

En 2 weken later kon ik rijden en wat is het een genot met zo wagen het stuurt heerlijk scherp het geluid is met Harman Kardon keer op keer genieten en het panorama biedt heerlijk veel lichtinval.
Kortom helemaal tevreden maar dan ga je op wintersport in Italië en bij het terugrijden met de MINI kwam ineens op het scherm let op rij langzaam motor te heet.
Wat nu weer denk je dan nou in Frankrijk bij het benzinestation was het zichtbaar er was er was koelvloeistoflekkage.
Maar wij zijn thuis gekomen en na diagnose van een BMW/Mini specialist in Lisse kwam er een bedrag uit van 1000,- euro de radiator was kapot gegaan door een steen of steentjes. Het is ook irritant tegenwoordig al die grote open grillen en dan is zuur geld zeg... Maar goed het rijdt weer heerlijk en bij 18000 mag het weer naar de van Poelgeest om daar zijn eerste grote beurt te krijgen. Ik hou u op de hoogte.

Kosten tot nu toe:

Radiator vervanging 4,5 uur werk en maakt de som van totaal 1000,- euro.

PRIVATE LEASE MINI Countryman