Mini Countryman Cooper (2017) #3
Uitvoering | Countryman Cooper |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Eerste ervaringen met een Mini Cooper Countryman 2
Na bijna 3 jaar met erg veel plezier in een Mini Cooper Clubman te hebben gereden was ik toch benieuwd hoe de nieuwe Mini Countryman reed. Ik vond de auto er stoer en robuust uitzien. Een proefritafspraak was snel gemaakt. En zo kocht ik een jong gebruikte Mini Cooper Countryman (F60), kleur Island Blue. Pakket Salt met Mini Connect XL. Led verlichting en Park sensoren (incl. automatisch parkeren) en touchpad.
De motor is exact hetzelfde als in de Clubman , 1.5 ltr, 3 cylinder, 136 pk.
Ik merk dat deze auto zwaarder is dan de Clubman. Met 1.340 kg geen lichtgewicht en dat merk ik aan het acceleren. Duurt volgens de rapporten zo’n 2 seconden langer voordat je aan de 100 km/u zit in vergelijk met de Mini Cooper Clubman. Ik merk dat ie er wat langer over doet maar een groot verschil? Nee, niet echt . Zonder dat ik bij elk stoplicht sta te trappelen, ben ik dikwijls wel vlotter weg dan medeweggebruikers.
Je merkt dat je in een hogere auto zit. Een wat makkelijkere in-en uitstap. Meer ruimte , beter overzicht en hogere kijk op de weg! Voor mij allemaal pluspunten. De keerzijde is wel een wat minder strakke en minder lichtvoetige besturing als de Clubman. 18 inch wielen zijn daar ook debet aan denk ik.
Je doet er goed aan om met wat minder snelheid de bochten te nemen als je met passagiers bent. Dat is dan gewoon minder comfortabel. Meer beweging in de koets.
Maar ben je alleen dan kun je echt wel heerlijk bochtjes nemen en bochten op snelheid op de rijksweg doet hij doet prima! De fly-over van de A-20 naar de A-16 vanuit Gouda is voor mij altijd een goed stuk weg om te testen. En de test heeft hij voor mij goed doorstaan.
Verder vind ik het een fijne auto, de bediening , koppeling en het multimedia center.... allemaal prima in orde. Deze auto heeft het vernieuwde mediacenter met touchscreen. Daar maak ik persoonlijk geen gebruik van vanwege de vette vingerafdrukken. Dat gaat mij altijd irriteren. De touchpad vind ik fantastisch. Reageert snel en erg gebruikersvriendelijk.
Daarnaast is het automatisch parkeren een leuke gadget. De eerste keer is het magisch, later is het vermakelijk en soms ook echt makkelijk. Hij doet alleen fileparkeren en daarbij moet de ruimte maximaal zijn. Dus in een parkeergarage heb je er niet zo veel aan. Zelf file parkeren gaat echt sneller. (bij mij tenminste)
In deze uitvoering heb ik geen veelkleurige lichtshow in het interieur. Slechts oranje led lampjes vanuit het dakpaneel en oranje ledstripes in de voorportieren. En bij instap verlichting in de beenruimten onder het dashboard.
T.o.v. de Clubman, die wel veelkleurige interieurverlichting had is dat een versobering maar als ik eerlijk ben mis ik het niet. Ik heb inmiddels de grille helemaal zwart laten wrappen, dat staat em goed evenals (de originele) zwarte sierringen rond de voor-en achterlichten. De combinatie van blauw en zwart vind ik persoonlijk erg mooi.
En verder bevalt deze auto mij prima, rijdt lekker en vlot, dikke plus voor de ruimte binnenin ( ik ben 1 .89 ) en de bagageruimte !
Na de eerste onderhoudsbeurt schrijf ik weer een update.
Wat zijn jullie ervaringen met de Countryman?