Mini Clubman Cooper S Chili (2009)

Uitvoering | Clubman Cooper S Chili |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
eerste ervaringen
Ondanks dat het meerendeel van de km's gereden zijn door mijn vriendin wil ik hier toch een update geven. We gebruiken de mini clubman veel samen (daar het praktischer is dan de cabrio welke ik meer alleen rij)
We hebben gekozen voor een aangeklede versie wat bij mini niet veel zegd: ze worden veel verkocht en aangeboden maar doordat er zoveel opties zijn kom je nog weleens bedrogen uit met dingen die je verwacht:
Wat onze mini heeft is:
- wit lak, en mat zwarte originele mini velgen 17/45/205 (Prachtig maar parkeerschade is erg goed te zien)met donker getind glas wat de auto in onze ogen de beste looks geeft
- glazen panorama dak (maakt het licht en is fijn om open te hebben - gekanteld voor en achter of alleen voor open, maar merk wel dat er soms iets kraakt)
- ingebouwde nagivatie system in centrale dashboard. Deze werkt goed, maar de knoppen zijn best lastig en de joystick in het midden is handig maar de menus niet altijd even logisch
- zwart lounche leer (deze stoelen zijn dan ook anders gevormd dan de kuipjes in onze cabrio en zitten erg comfortabel en zachter, een aanrader!)
- Sfeer interieur verlichting welke diverse plekken in de deuren etc verlichten naar keuze (in praktijk is oranje het mooist daar ook het intrumentarium die kleur heeft)
- Xenon verlichting, climate controll, cruisecontroll en vast nog een tiental andere opties die ik hier nu vergeet te noemen.
Wat we erg missen en wel op de cabrio hebben zijn automatisch dichtklappende buitenspiegels en dimmende binnenspiegel.
De auto is verassend ruim, en 4 mensen kunnen zeker mee. (zolang het niet zuidfrankrijk is)De kofferbak, met dubbele bodem is erg rechthoekig, en perfect voor onze 2 kleine honden.
Ook de bekende deur voor toegang tot de achterste zitrij werkt prima in praktijk en trekt altijd veel bekijks.
De auto is vlot, maar gevoelsmatig niet zo snel, daar het de zenuwachtige gedrag van de cabrio JCW mist. Je cruised er dan ook veel meer mee, en dat is eigenlijk perfect.
De sportknop,waardoor gas respons sneller gaat, gebruiken we dan ook zelden omdat de nadruk toch op vlot comfortabel rijden staat.
wel is hij natuurlijk hard geveerd om echt comfortabel te zijn. vering en banden geven alle oneffenheden duidelijk door.
Problemen:
Zover wel enige problemen. een lekkende radiator heeft wat schade aangericht (verholpen bij de garage met vervanging van radiator)
Een schade geval van een trekhaak van een stilstaande voorligger heeft ondanks geringe snelheid zich door de turbo, radiator en keeling geboord (ligt allemaal dicht op elkaar vlak achter het rooster)
Binnenkort voor de beurt en apk ook gelijk de motor nakijken, want ergens zit er een tik die iets aangeeft wat niet goed is.
Nee mini rijden is niet goedkoop, maar wel erg leuk en we vinden het beide een mooie en fijne auto.
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties4