MG 3 Hybrid+ Luxury (2024) #2

MG 3 Hybrid+ Luxury (2024)

Uitvoering3 Hybrid+ Luxury
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

MG3 Hybrid+

• 24 km

Hoi allen,
Bij deze toch maar even een review over mijn Mg 3 hybrid+.

Even een kleine voorgeschiedenis. Ik heb de afgelopen jaren veel verschillende auto’s mogen rijden, sommige privé, andere als auto van de zaak. Dan moet je denken aan een Citroën Saxo 16v vts (lekkere GTItje!), Fiat Stilo Abarth, Golf2 gti 16v, maar ook “normale” auto’s als Saab 9-3 sport estate, Nissan Pulsar en een Audi a3 etron.

Deze heb ik een aantal jaren geleden ingeruild voor een echt elektrische auto een mooi Mazda MX30.
Hoewel ik best wel tevreden met deze auto was zorgde de beperkte range in de koude maanden toch voor te veel onrust.
Ik was dus rustig aan het kijken naar wat anders, en toen ik wat reviews en tests had geleend over de MG (overwegend positief), heb ik besloten om een proefrit te maken.
Ik was positief verrast, en na een redelijke inruil te hebben gekregen voor mijn Mazda (ik wil niet meer nadenken over de afschrijving, die is om te huilen…) besloten om de MG aan te schaffen.
Het gaat om de Luxury versie, en die is echt loaded met opties (stoel/stuurverwarming,adaptieve ledkoplampen, adaptieve cruisecontrol, Android auto etc, etc).

Nu na meer dan 4 maanden , en bijna 6000 km’s kan ik er wat meer over zeggen.
Het rijden is echt geweldig, heel soepel veel kracht en bij rustig rijden zuinig.
In stadsverkeer rijdt de auto vaak elektrisch, en springt de verbrandingsmotor bij als de kleine accu leeg is.
Op 80 km wegen, en snelweg rijdt hij eveneens heel soepel, en wordt de motor geassisteerd door de accu.
Het verbruik in de zomer ligt bij mij ongeveer 1 op 20, in de koudere maanden ongeveer 1 op 18.
De auto is erg compleet uitgerust, en ik mis dan ook eigenlijk niets.

Tot op heden heb ik er geen issues mee gehad, en anders is het lekker om 7 jaar garantie achter de hand te hebben.

Pluspunten:
Krachtige motor, soepel rijden
Erg compleet uitgerust
Redelijk zuinig
Geluidsinstallatie best wel oké (voor het segment dan)

Minpunten:
Piepjes alom, verkeersbordherkenning zet ik altijd uit.
Niet zo zuinig als beloofd (had iets zuiniger verwacht).
Windgeruis bij hogere snelheden

Nog steeds tevreden

Ik heb mijn auto nu ongeveer 11 maanden, en heb er meer dan 15.000 kms mee gereden.
Ben ik nog steeds tevreden? Zeker, maar natuurlijk zijn er altijd dingen die wat minder bevallen.

Pluspunten: auto rijdt soepel, maar is onverwacht snel als je wilt. Redelijk zuinig.
Auto is erg compleet, en doet precies wat hij moet doen.

Wat kan er beter?
Ik zit op de een of andere manier niet lekker, lijkt net of bestuurdersstoel niet recht achter het stuur zit, dit heb ik grotendeels opgelost door een extra zitkussen aan te schaffen.
Het zicht door de achterruit wordt belemmerd door de het 3de remlicht, deze zit in een uitstulping bij de achterruit.
Tankklepje gaat niet altijd in 1 x open.

Maar al met al ben ik erg tevreden met mijn auto, en zou hem zo weer aanschaffen.

Wat dat betreft verbaasd het mij wel dat je de MG3 niet veel vaker ziet rijden.
Dit zal wel te maken hebben met het gebrek aan dealers (ik wacht met smart op een dealer in de kop van Noord-Holland), en het feit dat MG tegenwoordig een Chinees merk is.

9,5

PRIVATE LEASE MG 3