Mercedes-Benz GLA 250 e Business Solution AMG (2021)

Mercedes-Benz GLA 250 e Business Solution AMG (2021)

UitvoeringGLA 250 e Business Solution AMG
Versnellingen8, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
Lezerswaardering: 65%Keuze van de redactie

Aankondiging afscheid

Deze GLA gekocht in de Covid periode, nieuw bij de dealer.
Oorspronkelijk plan was een CLA te kopen, deze bleek bij een proefrit toch echt te klein. Zowel sedan als shooting brake vonden we direct te klein voor ons gezin (2 kinderen, destijds 4 en 7 jaar oud).
In de showroom eigenlijk per toeval in een GLA gaan zitten, en we waren verrast door de ruimte toen.
Besloten de 250e aan te schaffen, hybride, dus lekker voordelig in gebruik.

Levering liet even op zich wachten, gebrek aan communicatie vanuit de dealer is op dit soort momenten ook erg vervelend.

Toen de auto uiteindelijk toch werd geleverd, 2 maanden later dan afgesproken, waren we erg blij met deze auto.
Aangenaam verrast door het elektrisch rijden, was voor ons de 1e auto die elektrisch kon rijden.
Ook het interieur geeft wel een premium gevoel, mooi scherm en overzichtelijk dashboard.

Na 2 maanden voor het eerst moeten tanken, dat was gelijk een teleurstelling.
De benzine klep opende niet, dus terug naar de dealer.
Bleek een vaker voorkomend probleem, en is uiteraard onder garantie verholpen.

Dit brengt mij gelijk bij het volgende fijne aspect van deze auto: na 38 maanden hebben we ruim 50.000km met de auto gereden en daarbij een verbruik van 1,5liter op 100km weten te realiseren. Van deze 50.000km hebben we 38.000km volledig elektrisch gereden. In combinatie met zonnepanelen en laden op eigen oprit maakt dat de auto behoorlijk voordelig in gebruik.

Negatieve aspecten:
Allereerst de dealer organisatie. Zodra de handtekening van de verkoop is gezet, houd communicatie en klantvriendelijkheid op. Dag voor geplande leverdatum zelf maar eens gebeld over het tijdstip, en als reactie: "oh, dat gaat niet door morgen, bent u daar niet over gebeld?"
Ook vragen naar vervangend vervoer bij de 1e beurt na een jaar blijkt vergeefse moeite, jammer voor een merk wat een premium gevoel wil meegeven.

Verder zijn de rijhulp systemen die in andere reviews worden benoemd erg hinderlijk aanwezig, en jammer genoeg moet je die bij het begin van elke rit weer uitschakelen.
Ook de benzine motor is ondermaats, en pakt niet lekker op als je hem nodig hebt.
Schakelen aan het stuur zal ik wel nooit aan wennen, maar zeker dit vaag aanvoelende en traag reagerende systeem was een dikke teleurstelling na mijn vorige auto.
Hoe vaak ik niet al vl....kend de achteruit versnelling dacht in te schakelen zonder resultaat, erg jammer voor een auto van deze prijscategorie.

Na 39 maanden besloten om deze auto in te ruilen, en te kiezen voor een X5 45e, waarover later meer.

Eindconclusie: gebruikskosten laag, interieur voelt goed aan, MBUX is niet slecht, grafisch vooral heel mooi. Afschrijving is fors (€ 15.950,- in 39 maanden).
Dealer (zowel voor als na de overname door Louwman) laat veel steken vallen en is voor mij reden om in de toekomst waarschijnlijk nooit meer voor Mercedes te kiezen.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLA