Mercedes-Benz E 300 e AMG Line (2024)
Uitvoering | E 300 e AMG Line |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Wat een fantastische wagen
Afgelopen zaterdag mijn nieuwe wagen mogen ophalen. Had de wagen uitgekozen zonder er een proefrit in te maken. Doe ik overigens vaker. Maar man man wat een ervaring. Wat een verschil met mijn vorige MB 2009. Niet te vergelijken is dit. De stilte wanneer je wegrijdt... genieten gewoon. En dan alle toeters en bellen... een beeldscherm zelfs voor de passagier, open dak, 1.001 mogelijkheden om de wagen in te stellen naar je eigen behoefte. Mijn zoon heeft hem voor zichzelf ook meteen ingesteld. En wanneer je dan instapt, wordt alles automatisch in de juiste stand gezet voor de bestuurder. Heerlijk gewoon.
MB zegt dat je zo'n 110 km kan rijden op je elektrische tank. Na vier dagen kan ik je vertellen dat dat ons nog niet gelukt is. Mogelijk dat daar de aankomende tijd nog verandering in komt. het opladen is geen enkel probleem. In de straat is een laadpaal, na 2,5 uur is de accu vol. kan ik weeg 90 km cruisen.... want dat is wat je doet in deze wagen.... cruisen. Laat de zomer maar komen!
Aankomende periode ga ik ervaren hoe het is om bij klanten of andere vestigingen de accu op te laden. Is toch iets van een sport om zoveel als mogelijk elektrisch te rijden. Ik ga mijn gegevens proberen bij te houden zodat ik mijn ervaringen met deze heerlijke wagen hier kan delen.
Paar weken verder
We zijn een paar weken verder. Het blijft genieten. heb wel een dag met het zweet onder mijn oksel rondgereden. Bleek de temperatuur op 28 graden te staan. Lekker dan. Inmiddels weet ik hoe die lager gezet moet worden. Dan scheelt best ook slok op een borrel kan ik je vertellen. Misschien toch maar eens het boekje lezen!.
Inmiddels 2.623 km gereden. Hiervan puur elektrisch 2.086 km. Gemiddelde snelheid bedraagt 52 km/hr. Ik rijd heel rustig, cruisen is genieten. Mijn brandstofverbruik is 2,0 l/ 100 km. Elektrische verbruik bedraagt 17,5 kWh/100 km. Volgens mij wel goede cijfers.
Ik rijd zoveel mogelijk van laadpaal naar laadpaal. Had er geen moeite mee om daar aan te wennen. Ben eerder teleurgesteld wanneer ik ergens kom en er of zeer weinig laadpalen zijn en daarom allemaal bezet zijn of er geen een in de directe nabijheid aanwezig is. De benzinepomp tot nu toe alleen bezocht voor een broodje en een bakkie koffie. Ben nog aan het kijken voor een laadpaal op eigen terrein. De keuze is reuze.
De mogelijkheden op deze wagen zijn legio. Gisteren zat mijn zoon tv te kijken. Moest nog wel iets regelen met een hoofdtelefoon. Verder is de bediening, van wat ik nodig heb, best eenvoudig. Je heft niet lang door een menu te schakelen om ergens te zijn. Ook de piepjes en toontjes vallen reuze mee. Als je iets te had rijdt geeft de wagen een seintje. Kan je eenvoudig uitzetten. Handig vindt het de head-up display en op je navigatie zie je de stoplichten wanneer je vooraan het stoplicht staan. Scheelt kramp in je nek. Voor de bestuurder likt het net of je in een cockpit zit. Alles binnen handbereik om je heen en goed overzicht op de schermen, behalve op die van de bijrijder. Kijk je te lang onder het rijden naar het beeldscherm, dan gaat dat op zwart.
De wagen rijdt heerlijk wanneer je elektrisch rijdt, zeg maar glijdt. Op benzine rijdt hij ook fantastisch, iets meer geluid, dat dan weer wel. De vering is wat mij betreft echt super. Ik heb comfortstoelen. zitten zo ontspannen. Beter dan de amg sportstoelen wanneer je iets last hebt van lovehandles. Stoelen hebben ook ventilatie.....lekkâhhhhh.

Mercedes-Benz E-klasse AMG 53 4MATIC+ Night Edition | Achterasbesturing | Massagestoelen Voorin | Panorama - Schuifdak | Trekhaak Wegklapbaar | Head-Up Display | Burmester 4D Surround Sound
- 2025

Mercedes-Benz E 300e Estate Automaat AMG Line | Winterpakket | Distronic | Panoramadak | Memory | 360° Camera | Trekhaak | Keyless-Go | Parktronic | Stoelverwarming
- 2024

Mercedes-Benz Estate AMG 53 4MATIC+ Night Edition | Trekhaak | Rijassistentiepakket Plus | ENERGIZING-pakket Plus | AMG Nightpakket | Winter pakket | Akoestisch comfortpakket | Warmtecomfort pakket | Premium Plus pakket |
- 2025