Mercedes-Benz CLA 250+ EQ Launch Edition (2026)
| Uitvoering | CLA 250+ EQ Launch Edition |
| Versnellingen | 2, Automaat |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 40 km |
Een nieuwe auto, inleiding. (kan je eventueel overslaan)
Ik schrijf deze review voor mensen die overwegen ook zo’n auto te kopen. Ik vul regelmatig de review met updates. Voor de rijders van deze auto of die hem overwegen: op Facebook : Mercedes CLA 250+ NI/BE ( de L is een i )
Ik heb een lange auto geschiedenis, zie mijn profiel.
De vorige net ingeruilde is een Toyota BZ4x, de drie daarvoor waren van Mercedes, allemaal nieuw gekocht, eenmaal een CLA, tweemaal een C-klasse.
Een jeugddroom kwam uit. Maar we zijn ook voor duurzaam ,dus een elektrische auto was het volgende doel. Mercedes had toen nog geen goed alternatief. (Lees buiten ons budget).
Daarom terecht gekomen bij Toyota, want “betrouwbaar”, (dat viel vies tegen), 10 jaar garantie, en een goede WLPT (op dat moment).
Lees mijn review, nog nooit zo’n onbetrouwbare auto gehad. Toen hij ons voor de tiende keer liet staan, was ik er helemaal klaar mee. Stond op slot, niks werkte, de afstandbediening, de reserve afstandsbediening , de app.
Dus weer Toyota pechhulp bellen, die kreeg het voor elkaar om met de mechanische sleutel de auto te openen. Daarna met een boost de auto gestart, accu was helemaal plat .
Zo klaar mee, gelijk doorgereden naar de Mercedes dealer.
Om te beginnen heeft Mercedes nu een alternatief, de CLA 250+ . Auto van het jaar en beste auto qua botsproeven.
Met een WLPT van 743 ( word een uitdaging, om dat te halen) maar wel snelladen zoveel je wil en met 350kwh en 800v, en een warmtepomp die de batterij opwarmt/afkoelt zodat je maximaal laad. De accu is 90 kWh, effectief gebruik 85,5 kWh.
200 KW/272 pk en 335 NM
Ik ben een Mercedes liefhebber, sommigen vinden het een rijdende kitsch kerstboom ,anderen vinden hem prachtig. Zoveel mensen, zoveel wensen en smaken !
Dus naar de dealer (van Mossel Autostrada Rotterdam) waar we de eerste drie gekocht hebben.
Even voorstellen
Uiteindelijk dus deze geworden:
Mercedes-Benz CLA 250+ Launch edition in Manufaktur Alpine grijs met de volgende opties:
Sierdelen in geborsteld aluminium
Dakhemel zwart
Omgevingsverlichting met geanimeerde protectie
Sportstoelen voor
Stoelverwarming
Multifunctioneel sportstuur in nappaleer
Alles afgestikt met rode draad (stoelen, stuur, zijkanten)
19 inch vijf dubbelspaaks AMG lichtmetalen wielen
Vloermatten met AMG logo
MB drive parkeerassistent
Parktronic
Parkeerassistent
Antidiefstal Urban guard
Alarmsysteem SCM klasse 3
KIWA SCM alarm certificaat incl keuring
Wegsleep en interieur beveiliging
Nightpakket (zwarte spiegelkappen, warmetewerend donkergetint glas achterruiten en getint Panoramadak)
Adaptieve cruisecontrol (distronic)
Uitstapwaarschuwing
Ruitenwissers met regensensor
Manoeuvreer assistent
Achteruitkijkcamera
Actieve dodehoek assistent (hij grijpt dus in)
Advanced Plus pakket met digitale extra’s
Selfie en videocamera
Keyless-GO
Keyless-start
Sfeerverlichting in 264 kleuren
Draadloos opladen smartphone
Spiegelpakket ( verwarmbaar, dimmend, electrisch verstelbaar )
Rechterspiegel: kan kantelen bij achteruit rijden.
Luxe kentekenplaten
Set velgsloten
Frunk voorin van 101 liter en bagageruimte 405 liter
Auto van het jaar 2026
Beste auto Euro NCAP-crashtests 2026
Tweetraps versnellingsbak ( ja, dat kan ook bij electro motoren )
Ophalen en eerste indrukken
Vandaag opgehaald, toch altijd weer wat spannend. Ik had al een uur proef gereden, dus veel wist ik al /gaf het mij bekende Mercedes gevoel. Knoppen op dezelfde plaats en de rest via het scherm. Daarnaast al gewend aan elektrisch rijden.
Aanmelden bij Mercedes app ( Had ik al gedownload), via de iPhone, daarmee verbind hij met de auto en kan je de app gebruiken.
Ook Bluetooth geactiveerd.
De handleiding beslaat digitaal 901 pagina’s. Zoveel mogelijkheden, niet normaal.
De Mercedes is een sedan en ligt dus laag ,de BZ4X was een hoge instap en vooral heel groot, lastig in parkeergarages uit de jaren 80 .
Maar eerst de dag na ophalen naar de poetser. Ik heb bewust gevraagd bij de dealer om de auto niet te poetsen, geen autowas strepen.
Gaat naar de poetser, net als de vier vorige om te wassen, kleien, polijsten en dan Gyeon lak bescherming. Met regelmatig (handmatig wassen ) en af en toe wat sprayen blijft de lak mooi glanzen en druipt de regen er in druppels vanaf.
Zoals ik met iedere auto doe, maak
Ik altijd een rondje Nederland. Van Den Haag via Utrecht , Zwolle naar Groningen en dan terug over de polders, Amsterdam, Den Haag. Vroeger om een auto in te rijden en te leren kennen, en nu elektrisch om de auto te leren kennen en de eerste duizend km rustig remmen etc. Dat gebeurd komend weekend.
In de loop der tijd breid ik deze review uit.
In bestelling ticket “critic air”, voor Frankrijk en milieusticker voor Duitsland.
Inmiddels kenteken aangepast voor de parkeer apps, bij Fastned en de tolbadge voor Frankrijk en Spanje.
Eind/april naar Normandië…..728 km ( enkele reis) en van de zomer naar Marsellein 1263 km (enkele reis). Zin in, ervaring heeft geleerd dat je overal en nergens kan laden. En dat gaat met deze auto razendsnel .
De Toyota had een beperking van 3,8 x snelladen per 24 uur. De Mercedes kan dat onbeperkt.
Deze Mercedes is op een haar na net zo groot als de huidige C klasse (scheelt 2 cm) en ik weet uit ervaring dat dat echt een fikse auto is.
De knopjes: in de C klasse moest je swipen, het radio volume bijvoorbeeld. Met dat swippen stond hij te zacht of te hard. Je kan nog steeds swippen, maar ook gewoon op de plus of min klikken. Dat werkt tien keer beter !
Mrb: 98,66 per maand (=70% tarief)
Verzekering : WA Casco Allrisk met inzittendenverzekering en No claim garantie.
Ff wachten
Foto’s volgen na de poetsbeurt.
Bij ophalen 100% vol, (theoretisch) bereik 768 km.
Apple CarPlay duurde even, maar nu ook online.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 250+ Business Solution AMG 85 kWh / AMG-Line Plus / Superscreen / Memory-Stoelen / Winterpakket / Trekhaak /
- 2026

Mercedes-Benz CLA 180 Business Solution AMG | Panoramaschuifdak | Trekhaak | Burmester | Rijassistentiepakket Plus | Techniekpakket | Winterpakket |
- 2025

Mercedes-Benz CLA 200 Business Solution AMG | Smartphone integratiepakket | Antidiefstalpakket URBAN GUARD | Adaptieve cruisecontrol | Achteruitrijcamera | Sfeerverlichting | Vast Panoramadak | Dodehoekassistent |
- 2026

AutoWeek 2025: 'Dit is de winnaar van de eindejaarsprijs beste innovatie EV'

Dit is je laatste kans om een vrijwel nieuwe Volkswagen Touran te kopen

Peugeot 4007 2.2 HDi – 2008 – 503.295 km - Klokje rond

Chinese automerken nog steeds klein in Nederland: het begint bij plek 21