Mercedes-Benz CLA 180 d Lease Edition (2016)

Mercedes-Benz CLA-klasse
Mercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasseMercedes-Benz CLA-klasse

UitvoeringCLA 180 d Lease Edition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Sinds eind 2017 heb ik een CLA 180 diesel automaat als voorloopauto van mijn werkgever. Daarvoor reed ik tijdelijk een Skoda Octavia Combi 1.6 TDI automaat welke in 3 maanden tijd 3 keer bij de garage stond ter reparatie. Ik verzocht de leasemaatschappij een andere diesel automaat te leveren en tot mijn vreugde kwam de CLA.
Ik rij ongeveer 80.000 km per jaar dus voor mij is betrouwbaarheid een eis.
Inmiddels ben ik grofweg 16.000 km onderweg en ik ben om! Waar ik nog behoorlijk twijfelde over welke auto ik als definitieve lease-auto wilde bestellen weet ik het zeker: een CLA.
Zitten er geen nadelen aan dan? Jawel! De motor heeft naar mijn mening onvoldoende vermogen voor de vele (snelweg-)kilometers die ik maak. Even snel inhalen? Schakel dan met de peddels op het stuur maar terug naar de 5de versnelling want als je het gaspedaal gebruikt duurt het te lang voordat je reactie krijgt. Daarnaast is de reactie geregeld niet wat je zou willen. Verder is het verlaagde comfortonderstel best stug. Over een drempel rijden betekent dat je dit met beleid moet doen: overigens is dat precies waar een drempel voor bedoeld is :-)
Verbruik valt me niets tegen: gemiddels is 1 op 20 prima haalbaar! Rij je veel op de snelweg en vind je het prima om niet boven de 100 km/u te komen dan haal je zelf makkelijk 1 op 25!
Over smaak valt niet te twistel maar ik vind de auto gewoon heel erg mooi: berggrijs met berggrijze velgen.
Om toch te zien dat er straks een nieuwe auto staat heb ik een donkerblauwe besteld.....met een prestigepakket èn in de 220-versie. Dat gaat sowieso een feestje worden!