Mercedes-Benz C 250 CDI 4Matic Estate (2011)

Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz C-klasseMercedes C-klasse Mercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasse

UitvoeringC 250 CDI 4Matic Estate
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2019

duurtest ervaring mercedes c250 cdi

Reeds een jaar of 8 mercedes rijder daarvoor wat opel vertra's en 3 series gereden.
Nadat mijn vorige c200 classic toch wat nukken begon te vertonen (maar goed mag het naar 500000 km ).
Ben ik maar eens op zoek gegaan naar een nieuwe auto.
Het stond eigelijk al vast dat het een mercedes zou worden. Dit vooral om rijeigenschappen en vooral betrouwbaarheid. Waar de opels het bij 300000km eigelijk wel mooi vonden. Kon ik met de c200 zonder noemenswaardige problemen naar 500000km rijden.
Goed genoeg over de vorige auto's, de zoektocht begon uiteraard wilde ik wat meer pk's de 200 was toch wat traag.
Wat wilde ik nog meer automaat,leer(makkelijk met de hond),trekhaak,beetje sportief amg misschien .
na online wat gesurft te hebben toch maar eens wat auto's bij de dealer bekeken te hebben en gereden.
Viel mijn toch wel een ding op , de wat trager modellen
zoals 180/200 staan er genoeg maar 250/350 met wat opties zijn eigelijk allemaal ingevoerden auto's.
dus naar een aantal maanden wachten kwam er een mooie zwarte (moest donker zijn van de vrouw) 250 cdi met amg binnen en buiten stylingen 4matic. De 350 viel eigelijk ook af ivm de wat hoge brandstofkosten/onderhoudskosten bij 30000km per jaar.
De 250 had ook mooi leder en een mooie set amg winterwielen .
Goed auto gekocht met 165000 op de teller mag geen probleem zijn bij een diesel.
Het rijden allereerst uiteraard het vermogen het is echt een genot om mee te rijden 500nm wil wel in combinatie met de 4matic spint de auto echt als een male weg bij het stoplicht :)
Het interieur ziet er netjes afgewerkt uit.
De stoelen zitten heerlijk en met koud weer is stoelverwarming toch wel lekker .
Verbruik dan, ik hou op deze site ook nog de verbruiksmonitor bij en zit nu op 6,7 l .
Als je zou willen en echt moeite doet kun je 5,8 halen maar dan moet je rijden als een oud vrouwtje.
Het rijden met de auto is heerlijk op de nederlandse wegen er is misschien wel 1 minpuntje dit is de veerweg van het amg sportonderstel en 18 inch velgen. Daar waar ik met de "oude" nog met redelijke snelheid over een drempel heen kon moet ik nu wel echt rustig rijden.
Dit geld ook voor de wegen in bv belgie en Italië.
De trekhaak er onder monteren was ook nog een uitdaging ivm de amg bumpers .Hierdoor pasten niet alle trekhaken .Heb nu een afneembare van gdw werkt perfect geen gaten in de bumper en je ziet er niks van behalve de 950 euro minder in de knip.
Op het moment zo'n 17000 km gereden zonder problemen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse