Mercedes-Benz C 220 CDI Avantgarde (2008) #4

Mercedes-Benz C 220 CDI Avantgarde (2008)

UitvoeringC 220 CDI Avantgarde
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2018

Van Alfa, volvo naar Benz

Go, waar begin ik.. De volvo V70 was ik na 5 jaar wel zat, ik wilde weer een alfa 159 en had een mooie gezien. Helaas zat hier roest op terwijl ze niet roesten. Dus deze laten staan. Achteraf toen ik een offerte aanvroeg voor een trekhaak kreeg ik heel toevallig de persoon aan de lijn die deze auto had geïmporteerd en legde mij de historie uit en de reden van de roest; ewr had een spatlap gezeten. Ach ik had meer autos op het oog. Die dag gereden in een guillietta, maar deze was net te oncomfortabel. Hierna een volvo v40 d2 en hierna een d4. Niet echt bijzonder, de v70 reed vlottter en was veel stiller betreffende windgeruis. Hierna was het al laat, en zouden we naar huis en liepen via de achteruitgang de garage uit en daar stond ie: Een wittte C-klasse, ook nog een diesel en de prijs was goed. De test rit gaf de doorslag, comfort, stilte, goed ziten en met de 220 cdi voldoende vermogen versus verbruik.

Nu 6000 km verder en moet toch wennen aan de benz. De automaat schakelde schokkerig, dit nu redelijk opgelost met een software update. Wel raar, dat voor de update dat schokken als normaal werd beschouwd volgens de garage. Comfort is goed, maar stoelen v70 waren beter. wegligging is minder dan de v70 en over de 159 maar niet te spreken. Audio kwaliteit is onder de maat. Degelijkheid is wel super en design.

Over het design ben ik zeer te spreken; Buitenzijde prachtig, gelukkig geen gehele tekst achterop. Tevens heeft deze al de nieuwe spiegels, en gelukkig niet de nieuwe voorkant. Deze voorkant is lekker agressief. het interieur is het oude, en vindt ik juist mooier ivm het ontbreken van het scherm waar ik me aan irriteer. Ik wil weinig licht en alleen de tellers zien. Navigatie doe ik altijd met google.

Al met al gemiddeld tevreden, en dit kan beter worden als ik alles door heb.

Nu helemaal OK

5g automaat schakelde niet goed en was soms zweverig. Automaat is bij revisie bedrijf geweest en geheel gereviseerd. Schakelt nu een stuk beter.
Ben overigens niet helemaal fan van automaat, heb toch liever handbak. Ik maak veel kilometers dus die 10x schakelen maakt niet zoveel uit.

Wederom terug naar Italiaans

Net een apk achter de rug en kosten gehad, maar toch heb ik m weggedaan. Het kon mij niet bekoren, ondanks zijn comfortabele rijden. Ik miste het italiaanse temperament te veel, dus heb m ingeruild voor een mooie Guilietta. Een klasse lager maar in ieder geval weer een schakel auto en veel contact weer met de weg.

Heb een comfortable tijd gehad, nu weer van het rijden genieten.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse