Mercedes-Benz C 200 CDI BlueEFFICIENCY Avantgarde (2010)
Uitvoering | C 200 CDI BlueEFFICIENCY Avantgarde |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Op 3 mei kon ik mijn nieuwe en eerste MB bij de dealer ophalen. Na veel wikken en wegen voor de MB gekozen nadat eerst ook bij Audi gekeken te hebben voor de A4.
Een beetje aangeklede A4 bleek toch iets duurder te zijn dan de MB met een rijkelijk business pakket erbij. Het is dus toch de MB geworden.
Bij het ophalen van de auto een zeer uitgebreide toelichting en rondleiding in de auto gekregen waarbij vrijwel elke functie en mogelijkheid werd toegelicht.
Als optie gekozen voor Audio COMAND APS met LINGUATRONIC (395).
Dit kost wel 1903 euro extra maar is elke euro waard vanwege de extra mogelijkheden die dit systeem biedt. Met name de spraakgestuurde optie is een uitkomst en werkt uitstekend.
Bellen/Navigatie met je stem is een makkie tijdens het rijden. Het instellen (via Bleutooth) van diverse telefoons is simpel.
Deze optie is derhalve een aanrader.
Het rijden is een waar genot.
Binnenkort meer en uiteraard foto's.
nog geen enkel probleem.....
De eerste 23.000 zitten erop.... nog even dan gaat de MB voor de eerste beurt terug naar de garage.
De afgelopen kilometers waren zeer comfortabel te noemen. Zeker de rit naar Spanje was een goede test.
Nog geen enkel probleem gehad en nog steeds geen rammeltje te horen in de auto.
De achterwielaandrijving was wel even wennen. Vooral bij het op hoge snelheid nemen van bochten blijft het opletten en eerlijk gezegd was de voorwielaandrijving van mijn vorige auto (Peugeot 407 SW 1.6 diesel) prettiger in de bochten.
Voor de rest merk je dat de MB strak op zijn poten staat en dat ervaar ik als prettig.
Het grote navigatiescherm is gedurende nachtritten toch wel iets te helder. Ik heb nog niet kunnen ontdekken of je de helderheid van hetscherm verder kan dimmen. Het scherm schakelt wel snel van licht naar donker bij verandering van externe lichtomstandigheden.
Het TMC geeft niet altijd de actuele files aan. Op het scherm worden soms grafisch files aangegeven die er niet (meer) zijn en andersom. Het scherm kan je tijdens de rit wel wegklappen en kan je op pijlnavigatie tussen de tellers verder gaan.
De extra bagageruimte door het ontbreken van een reservewiel was deze zomer ook een uitkomst. Hierdoor kon ik een extra weekendtas kwijt.
De auto rijdt heerlijk en vooral op de tolweg in Frankrijk was een kruissnelheid tussen 140-160 km per uur een genot.
Wat mij ook zeer bevalt is het remgedrag van de auto. Ik weet niet hoe je het precies moet uitleggen maar heb het gevoel dat de auto in alle omstandigheden bij het remmen stabiel blijft en rustig afremt......hoe je het rempedaal ook intrapt.....het remgedrag blijft ten alle tijde rustig en controle.... toch wel een veilig en rustig gevoel.
verbuik
Het verbruik over de afgelopen 23000 km is volgens de boordcomputer: 5,9 liter / 100km
2e beurt
Deze week is de Benz aan zijn tweede beurt toe. Nog geen enkel probleem gehad.
Wel spijt dat ik geen cruise control heb genomen. Wel zo handig op de lange ritten laat in de avond.
Pluspunt is het makkelijk kunnen vervangen van kapotte dimlichtlampen. Ruimte zat !
Het is nog elke dag een genot om te rijden !
Het wordt een beetje saai want het blijft een genot om deze auto te rijden !
Vanwege een schade was ik de Benz kwijt voor 8 dagen en mocht ik in een leenauto Volvo V50 rondrijden. Op zich geen slechte auto die Volvo V50 maar dan merk je opeens hoe comfortabel de Benz is. Eigenlijk voel ik mij enorm verwend in de Benz.
Bijna inruilen
Alweer 151.000 km op de teller.
Op een nieuwe waterpomp en thermostaat na de afgelopen maand nog steeds geen ernstige problemen gehad. De auto heeft mij nimmer in de steek gelaten.
Jammer, erg jammer dat Mercedes sinds 1 juli jl geen C-model meer heeft in de 20% bijtellings klasse. De nieuwe auto zal derhalve naar verwachting een BMW 3 worden (met automaat) in de 20% bijtelling.....
Ingeleverd
Een grote beurt was voor Leasemaatschappij te duur.. de beurt is derhalve niet uitgevoerd en de leasemaatschappij heeft mij verzocht de auto zsm in te leveren.
In januari 2013 wordt de nieuwe auto geleverd en wordt dit keer een BMW 320 EDE (20% bijtelling). Tot die tijd rij ik in een voorloper zijnde een bijna nieuwe MB C180 automaat (heerlijk)
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse 200 Kompressor Aut / Elégance / Unique options / Comand navi / Sunroof / 57809km / PERFECT EXAMPLE!
- 2007

Mercedes-Benz C-klasse Estate 180 K Avantgarde AUT / CLIMA / CRUISE / PDC