Mercedes-Benz A 180 Business Solution AMG (2022)

Mercedes-Benz A-klasse
Mercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasse SedanMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasse

UitvoeringA 180 Business Solution AMG
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2023

Kermis op wielen

Ik ben deze auto gaan rijden tussen twee leaseauto's in. Deze Mercedes was nog over in de leasepool van de zaak.

Ik kom van Volkswagen en Peugeot vandaan. Dus deze Mercedes is wel next level. De A180 heeft een Renault motor die lekker rijdt. Voldoende pk's om lekker door te rijden en genoeg koppel om snel weg te zijn bij het stoplicht. De automaat schakelt over het algemeen soepel, maar soms een beetje lomperig. In de sportstand is het ook echte sportief. De wegligging is subliem. Het is af en toe net alsof je Formule 1 rijdt. De Mercedes is niet uit het spoor te krijgen.

Maar dan alle rijhulpsystemen. Het is voor je veiligheid, maar ik heb nog nooit een auto gehad die me zo afleidt van de weg, dan de A180 met deze systemen. Een lange grasspriet langs de stoep is al voldoende om alle alarmbellen af te laten gaan tijdens parkeren. Die alarmbellen bestaan uit een concert van allerlei piepjes en knipperende balkjes die je zo afleiden, dat je vergeet op de weg te letten.

Daarnaast geen fan van de navigatie, want de kaarten zijn niet altijd up to date en soms zijn de aanwijzingen verwarrend. Beter om met Google Maps te navigeren.

Het anticollision systeem grijpt in als je zelf net te laat remt. Maar dit systeem ziet dingen die er niet zijn. Aantal keren meegemaakt dat een auto of fietser op de andere weghelft, ervoor zorgt dat de Mercedes denkt dat je op ramkoers ligt en dus snoeihard in de ankers gaat. Je hart klopt in je keel en de achterliggers vragen zich, al wijzend met hun vingers naar het voorhoofd, of je wel een beetje kan rijden.

De sportstoelen doen hun eer aan. Het is een hele sport om na een uur niet gebroken uit te stappen. Ondanks alle mogelijke instellingen, heb ik na een halfjaar nog steeds geen zitpositie gevonden waarbij ik na een uur mijn onderrug niet mee voel. Voor een Mercedes verwacht ik hier toch wel het verschil in te merken.

Waar ik absoluut lyrisch over ben is de geluidsinstallatie., die is fenomenaal. Als muziekliefhebber zal ik dan ook met pijn in mijn hart afscheid nemen. Voor de rest ga ik deze auto niet missen als ik in januari overstap naar een Toyota Corolla Cross.

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Lease'm