Mercedes-Benz A 180 Business Solution AMG (2020) #2

Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Start
Goedemorgen,
ik weet dat de kilometerstand nog maagdelijk is maar met gemiddeld 50dkm per jaar zullen er snel meer ervaringen bijkomen.
Gisteren mijn nieuwe leaseauto in ontvangst mogen nemen. Hieronder even een aantal mogelijkheden welke ook langsgekomen zijn tijdens het kiezen;
- Seat Ateca FR; mooie auto, ruim, reed lekker, prijstechnisch helemaal ok maar net neit het gevoel dat ik hier me de komende 48maanden mee zou gaan vermaken;
- Audi A3 ( limo ); kort gezegd was dit mn eerste keus echter Audi prijzen in 2020 slaan helemaal nergens op! Met de gewenste uitrusting kwam een bijtelling gebaseerd op 50K al snel in zicht dus al snel afgevoerd ;)
Dus een Mercedes A.. in de juiste kleur, met AMG line en Plus pakket eigenlijk alles wat ik op mn lijstje had staan. Daarbij comfortabel, snel genoeg ( de eerste bekeuring is binnen 24u een feit.. ), ruim genoeg in mn eentje kortom toen kon het grote wachten beginnen; mede met dank aan Covid een levertijd van 7maanden. Na jarenlang alleen maar VAG producten een Mercedes; ok de kleinste maar deze past prima!
Is er dan helemaal niks te zeuren? Een klein beetje misschien;
- er kan bijna teveel ingesteld worden;
- de lane assist is te streng en gaat vol in de remmen na een korte waarschuwing maar kan helaas niet standaard uit of mis ik iets?
Ik zal proberen een en ander up to date te houden maar bij vragen.. stel ze!
Afscheid
En ja na een klein halfjaar weer afscheid genomen van de Mercedes.
Ook ik heb met dank aan Corona en thuiswerken veel minder kilometers gemaakt dan normaal maar over het algemeen een zeer tevreden bestuurder.
Wat beviel er dan zo goed?
- afwerking
- automaat
- weggedrag
- electronica en alle mogelijkheden om zelf vanalles in te stellen. Ik denk dat ik nog niet de helft van alle mogelijkheden gebruikt heb dus dat is aan de volgende bestuurder ;)
Nu de kans om weer wat totaal anders te gaan rijden na vertrek van een collega..
In ieder geval een stuk groter en weer ouderwets een diesel!
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Mercedes-Benz A-klasse 220 AMG 190pk Automaat | Panoramadak | LED Matrix verlichting | Sfeerverlichting | Night Pakket | Sportstoelen elektrisch verstelbaar | Draadloze telefoonlader | Parkeersensoren voor en achter | Achteruitrijcamera
- 2020

Mercedes-Benz A-klasse 200 AMG-styling Automaat | Widescreen Navi | Stoelverwarming | Getint glas | Metallic lak | Parkeersenoren voor en achter | Achteruitrijcamera
- 2018

Mercedes-Benz A-klasse 200 Business Solution AMG Pano| Carplay