Mercedes-Benz A 170 CDI Elegance (2001)
Uitvoering | A 170 CDI Elegance |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Wat mij het meest bevalt aan de A is zijn uiterlijk. Ofwel zie je het graag, ofwel niet. En van mij was het liefde op het eerste gezicht. En dan, wat we in deze tijden vooral niet mogen vergeten: ons milieu. Toch met een degelijke auto rijden, jaar in jaar uit met de airco aan. Plaats voor vier (desnoods 5 mensen, en ja dat gaat goed tot een max. van bvb. 100 km), vlot tot zeer vlot meekunnen met het verkeer, en dit alles met een minimum aan verbruik. (tot op heden een gemiddelde van 5,9 l. op 100 km.) Ook interessant is het zoeken van een parkeerplaatsje. Soms is er in het stad slechts nog één plaatsje vrij, en ja, ons A-tje kan erin hoor!
De problemen tot nog toe: aan 20000km werden stangen of zoiets vernieuwd vooraan.(garantie)(best dat het garantie was, want dit is helemaal niet normaal), en aan 50000 idem dito achteraan. Ook in garantie. Normaal deed ik altijd 90 à 100000 km met mijn banden, (waaruit u mijn rijstijl kunt afleiden) maar de A heeft aan z"n 70000 4 nieuwe banden gekregen. Eigenlijk had ie er maar twee nodig, maar daar ik wilde dat hij iets zachter reed raadde de bandencentrale mij 4 Michelins aan, en inderdaad het verschil is enorm. Een A is nu eenmaal hard afgeveerd, maar met die nieuwe banden is het voor mij heel aanvaardbaar en aangenaam. Andere problemen zijn er nog niet geweest. Ik ga iedere 20000 km naar de dealer en daar doen ze het nodige onderhoud volgens het boekje. Ik kan zeker niet klagen van de kosten. Daarbij de prijzen van onderhoud zijn vooraf gekend.(om u een idee te geven, in nu bijna 4 jaar betaalde ik ongeveer een 500 euro in het totaal)(zonder die banden natuurlijk).
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse