Mercedes-Benz A 160 Elegance Lang (2002)

Uitvoering | A 160 Elegance Lang |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Weer een A
Eerste kennismaking met de A-klasse dateert alweer uit 1998, ik had een van de eerste diesels destijds, net na het Eland fiasco, dat ligt allang achter ons.
Waarom een A, simpel, de Roadster moest wijken wegens logistieke onhandigheden, ik wilde de ruimte, maar niet de kosten het is tenslotte een tweede wagen. Rondje internet en eigen historie bracht de A-klasse weer naar voren, geen spannende auto, geen bochtenridder, maar nog steeds een leuke tijdloze verschijning, althans dat vind ik....
Gezocht en uiteindelijk gevonden, een meteoorgrijze lange A160 automaat Elegance met alle denkbare (werkende) opties, regensensor, PDC voor en achter, automaat, cruisecontrol, alle stoelen zijn uitneembaar (nooit eerder gebruikt, beschermingsfolie zit er nog op), automatisch dimmende binnenspiegel etc etc, geen afgeleefd interieur, sterker nog achterin heeft nooit iemand gezeten, alles werkt, super onderhouden, geen rammeltjes en kraakjes.
Kortom, ik ben blij maar hoe rijdt ie, prima!
Het is een hogezit, dat merk je als het hard waait, daar heeft de lange ook meer last van dan zn kleine broeders. Hij is best pittig, zuinig en uiterst confortabel op willekeurig welk wegdek.
De bagageruimte slikt nog best veel, bankje een stand naar voren zitruimte in overvloed en een forse bagagebak. Netjes afgewerkt met een echte plank ipv een rollo zoals ik hem destijds had.
Kortom ik kan er nog niet al te veel over schrijven na 1 maandje maar ik en er nu al blij mee, bijna net zo leuk als de Roadster, nee nog niet misschien, maar gekscherend istie al omgedoopt tot de smart forfive, dat zegt wel iets.
Het is echt een ogen dicht en rijden auto, geen gekke fratsen.
tbc.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse