Mercedes-Benz A 160 Avantgarde (1999)
Uitvoering | A 160 Avantgarde |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Positieve indrukken: prima zithoogte, zeer comfortabel, alle bedieningsknoppen zijn perfect gesitueerd. Ook het rijgedrag is zeer comfortabel. De variabele baggageindeling maakt de auto multifunctioneel. Je kunt hem zo ombouwen tot minivan. Achterin zit je je als je de bank in de achterste stand zet prima. Het schakelen gaat zeer soepel, kortom heel veel comfort zoals je dat van een mercedes mag verwachten. Verbruik valt me ook zeer mee 1:15 haal ik makkelijk.
Negatieve indrukkken: Weinig tot nu toe.
De wielbasis is wat korter dan bij normale auto´s,
hierdoor schommelt de auto bij hobbels op de weg, ook vindt ik de vering iets te stug afgesteld. De betrouwbaarheid zal zich nog moeten uitwijzen.
Geen. De auto komt van een peugeotdealer af, 6 mnd bovag. Ik heb wel een aankoopkeuring bij mercedes-benz zelf laten doen om op zeker te spelen. Hierbij kwam naar voren dat er speling in de wielagers achter zat, schijnt een bekend probleem bij de a´s te zijn. Kosten 400 euro. Dit heb ik toen als voorwaarde gestelt dat dit in orde gebracht zou worden bij de aankoop.