Mercedes-Benz A 140 Classic (1999)
Uitvoering | A 140 Classic |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Op zich vindt ik de A140 Classic een mooie auto om te zien. De A heeft een stoer en krachtig uiterlijk. De overstap van een Opel Corsa naar een Mercedes was behoorlijk groot.
De verwachtingen waren dus ook hoog. Helaas.
De problemen volgden zich in een snel tempo op.
Eerst kraakten bijna alle deuren. Dit werdt verholpen door de garage.
Toen begonnen de stabilisatorstangen te rammelen en moesten beide vervangen worden. Ondanks de garantie stuurde de garage de rekening.
Toen begonnen de remmen verschrikkelijk te piepen. Toen was er iets mis met de achterophanging. Vervolgens moesten de multiriem en spanrol vervangen worden. Deze reparatie heb ik niet bij de dealer laten uitvoeren maar door een andere Mercedes garage die tevens constateerde dat de stuurinrichting los zat. En in hetzelfde weekend bleek de deur plotseling los te zitten.
De stuurinrichting zat al tijdens de aankoop los en dus vondt ik dat de dealer voor deze kosten moest opdraaien. Maar deze dealer vondt van niet en moest ik zelf voor de kosten opdraaien.
Ik had hoge verwachtingen van zowel de auto als van de dealer. Beide zijn wat mij betreft tekort geschoten.
Positief vindt ik de mogelijkheid om de achterbank eruit te pakken.
Maar voor mij geen Mercedes meer.
- Krakende deuren
- Stabilisator stangen
- Ophanging achter
- Piepende remmen
- Multiriem
- Spanrol
- Deur los
- Stuurinrichting speling
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee