Mercedes-Benz A 140 Avantgarde (1998)
Uitvoering | A 140 Avantgarde |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
A 140
We waren al een tijd op zoek geweest naar een auto met een goede hoge instap en zijn overal wezen zoeken voordat onze keus viel op deze A140.
Na goed rond geinformeert te hebben zijn we uiteindelijk overstag gegaan voor de A140 en hebben deze particulier gekocht.
De Benz is een Duitse import auto, dus het 1 en ander aan extra`s
-Climate Control
-Tractie Control
-Semi automaat
enzovoort
Het is een zeer fijne en toch ruime auto van binnen, wat wel een klein beetje tegenvalt is dat voor een Mercedes is er best wel wat rammeltjes aanwezig zijn in de auto.
Echter alles werkt prima, technisch gezien in goede staat.
Voor de zekerheid direct na de koop de auto laten nakijken bij mercedes Stern in Almere, deze konden alleen maar constateren dat de remschijven voor eigenlijk te dun waren en vervangen moesten worden, voor de rest een B beurt en bougies laten vervangen, dit gaat heel vreemd bij Mercedes want je moet eigenlijk elke extra handeling apart aangeven.
De eerste kilometers helemaal geen problemen gehad.
Wel viel op dat de auto nadat er ongeveer 5000 km gereden te hebben de Benz moeilijker ging starten, (na starten afslaan en behoorlijk pruttelen, was hij warm liep hij weer prima.
Ik ben op aanraden van een vriend naar de Mercedes dealer gegaan om uit te laten lezen,
s'ochtends de auto afgeleverd bij de dealer.
In de middag kreeg ik toen te horen dat de luchtmassameter en de bobines defect waren en dat dit veroorzaakt was door een beschadigde dradenboom van de LMM. (zie dealer review)
Na wat verwikkelingen bij de dealer is de auto gemaakt en rijdt nu helemaal goed.
Olie verbruik is na 20.000km niet waarneembaar
Benzine verbruik is zeer gunstig op 55 liter wel eens 900 km gereden, moet ik wel bij zeggen dat dit alleen snelweg km waren.
Maar gemiddeld 1 op 15 rijden is echt gewoon haalbaar.
De wegligging is ondanks de korte wielbasis super, zelfs met scherpe bochten moet je heel ver gaan voordat er ingegrepen word door de electronica, niet dat ik een racer ben hoor maar een keer kijken wat de auto kan is ook wel eens leuk.
Wel moet ik zeggen dat de afvering behoorlijk hard is.
Tijdens de APK keuring in mei 2009 was er een remleiding linksachter uitgedroogd en moest vervangen worden, tevens 2 zijknipperlicht lampjes welke verkleurd waren, dit heb ik laten doen bij een universeel garagebedrijf voor een schappelijke prijs.
Dit hebben ze keurig gedaan, en in plaats van alleen de ene remleiding te vervangen hebben ze beide remleidingen vervangen voor de zelfde prijs.
Voor de rest helemaal geen problemen.
De Benz start altijd zonder sputteren en in 1 keer.
Binnenkort gaat deze auto als 2e auto functioneren, ik ben zelf bezig met een GOLF GTI 85 KW bezig uit 1995. als deze er is zal ik hier ook een review over schrijven.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse