Mercedes-Benz 560 SEC (1989)

Mercedes-Benz 560 SEC (1989)

Uitvoering560 SEC
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2005

Iedereen kent ze wel die grote coupe van toen!
Wat een auto. Ik had ze genoeg gezien en besloot er een aan te schaffen. Had ik het maar eerder gedaan!

De 560 SEC is de duurste uitvoering van de w126 dus je hebt VEEL opties, als je de deur al open maakt valt het op dat het echt een deur is geen Panda deurtje.
Binnen is de auto strak het vollederen interieur glanst je tegemoet. Mijn auto is toch al 17 jaar oud maar het in nog steeds erg netjes de stoelen zijn electrisch verstelbaar in alle opzichten zelfs de hoofdsteun, verwarming met regelaar, natuurlijk een schuifkanteldak, airco, niveauregeling, electrisch rolgordijn, climate control, boordcomputer, abs, tractiecontrole, asr, dubbele airbag, verder een automaat om de v8 heelijk te laten zoeven.
Een top auto met heel veel ruimte achterin natuurlijk iets minder maar met de stoelen iets naar voren zit je als een koning. De cilmate control zorgt er achterin ook voor dat het heerlijk blijft.

Dan de 5.6 liter v8 met 299pk bij 5000 tp/m. De auto weegt 1760 kg dus hij heeft het wel nodig, maar geloof me: er zijn er maar weinig die het oude beest bij houden. Zelfs in de bochten is het een scherpe auto je kan er best mee door een bocht knallen en ga je iets te hard gaat de asr in werking en kun je zo verder met een gemiddeld verbruik van 1 op 7 (80% stad en 20% snelweg) vind ik het zeker waard.

Kortom zoek je een mooie coupé met een beetje stijl en een beetje vermogen dan is de SEC een aanrader. De v8 is bullitproof en vereist niet veel onderhoud!

Twee roestplekjes laten verwijderen onder de voor knipperlichten.

Remmen rondom: schijven en blokken 250 euro! Moet je het er alleen zelf onder zetten. Hoezo duur een Benz?

De distributieketting laten vervangen, moet om de 100.000 km.

En een grote beurt

Dus als je zelf handig bent is het goed te doen!

4,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens