Mercedes-Benz 300 SL-24 (1992) #2

Uitvoering | 300 SL-24 |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Al een tijdje op zoek geweest naar een auto voor 'erbij'. Het moest een cabrio worden want dat vind ik de leukste manier van autorijden. De keuze viel uiteindelijk op een Mercedes SL type 129. Ik had wel een paar eisen; zeker een nederlandse auto, niet te veel kilometers en geen 280. Dat het absoluut een NL auto moet zijn zit misschien tussen mijn oren maar een ingevoerde auto vind ik het net niet. Het zal wel komen doordat ik net bij de grens woon en veel te veel foute golfjes heb gezien en dat nare gevoel bij een ingevoerde auto is nooit meer weggegaan. Bij auto Kardol in Tiel vond ik wat aan mijn wensen voldeed. Wel wat aan de hoge prijs maar toch even gaan kijken. Een 300 24v met boordevol opties. Voor 60.000 gulden aan optie's! Niet normaal. En alle papieren erbij. Aankoopbon waarop precies staat wat waarvoor is betaald. 4.500 gulden voor een kinderbankje 3000fl per stoel voor geheugen en optimale afstemming. Het is gewoon te gek. Proefgereden en uiteindelijk gekocht. Er nog witte knipperlichten zelf ingezet en een setje Brabus 18'' om hem wat sportiver te maken. De originele spullen natuurlijk wel bewaren want om hem in zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat te houden doet het meeste recht aan de auto.
Het rijden;
Verwacht geen raket.De auto is zwaar (bijna 1700 kg) en dat merk je. Maar ook als je de deur dichtgooit dan voel je kwaliteit. Met deze auto moet je rustig rijden ,dat hoort bij het karakter van de auto. Het is een auto waarin ik tot rust kom. Heerlijk om even uit te waaien. Als optie heeft de auto een 5 traps automaat en die schakelt soepel. Zeker als je wat langer onderweg bent loopt hij gewoon lekkerder. Ik gebruik de auto niet zo heel veel ongeveer 5000 km per jaar maar als je er mee rijdt dan voelt het ondanks zijn leeftijd goed.
Problemen
Das beste oder nichts.... Jaja maar als de auto onder het rijden ineens afslaat wordt ik daar niet vrolijk van. Even wachten starten en weer gewoon rijden. Vreemd gevoel krijg ik er van, de auto moet gewoon 100% in orde zijn. Laatste keer de wegenwacht erbij.En dan ineens wel starten en weer rijden.Maar het probleem is gevonden! De verdelerkap moest vernieuwd worden. De auto loopt nu weer als nieuw Voelt weer goed.
Verkocht
Vandaag de SL verkocht. Heerlijke kilometers mee gereden maar hij heeft nu een nieuwe eigenaar en wens hem er veel plezier mee.