Mercedes-Benz 230 E (1986)

Uitvoering | 230 E |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste 5.000 km
Mijn eerste mercedes. Een W124 230E automaat uit januari 1986. Afgrijselijk groene kleur met groen interieur. Te bedenken dat iemand dit 25 jaar geleden prachtig heeft gevonden.. Ah fijn, daar kan ik wel doorheen kijken.
Het belangrijkste was voor mij om een comfortabele auto te vinden die vrij is van wegenbelasting, een automatische versnellingsbak heeft en voor de leeftijd relatief veilig is. Dan kom je snel uit bij Mercedes of Volvo.
Ik heb voor de W124 gekozen omdat deze toch een stuk moderner is dan een Volvo uit die tijd. De W123 vind ik mooier maar is toch een stuk ouder en dat merk je vooral in het comfort op de snelweg.
Tot nu toe 5.000km met de benz gereden. Met een gemiddeld verbruik van precies 1 op 10 heb ik niet veel haast met het inbouwen van een gasinstallatie voor deze dikke 2,3 liter 4cilinder met automaat. Stadsverkeer 1 op 8, snelweg 1 op 14!!!
Mijn W124 heeft wel een aantal minpunten, het was daarom ook 1 van de goedkoopste W124 op internet (belastingvrij wel te verstaan, 87 en 88'ers zijn een stuk goedkoper)
De carrosserie heeft behooorlijk wat roest, vooral de achterschermen zijn slecht bij de wielkasten. Dorpels L en R zit al een plaat in gelast.
De automaat schakelt lekker soepel alleen als je van N naar D of R schakelt hoor je een vrij luide bonk onder de achterbank vandaan komen. Waarschijnlijk zijn de ophangrubbers van het differentieel niet lekker meer, daar moet nog naar gekeken worden.
Wat minder erge dingen: Het elektrische schuif/kantel-dak werkt niet. Het dashboard heeft een scheurtje in het midden en natuurlijk het interieur is lelijk groen.
Als je daar doorheen kunt kijken, zoals ik, heb je er een heel fijne en goedkope auto aan.