Mazda Xedos 6 2.0i V6 (1998)

Mazda Xedos 6

UitvoeringXedos 6 2.0i V6
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2005

Na inleveren van lease-auto werd het tijd om eens een echte auto te kopen. Uiteindelijk dus een Xedos 6 geworden en daar nog geen moment spijt van gehad. Enerzijds omdat ik een mooie, sportieve auto wilde, anderzijds voor de luxe. Deze auto is exclusief (maar zo’n 1500 van verkocht in Nederland) en voorzien van alle mogelijke luxe.
Luxe die niet aanwezig was zelf aangebracht, zoals een zo goed als nieuw lederen interieur. Daarmee ook beschikking over stoelverwarming etc.
Na verlagen en monteren van sportvelgen en banden is het helemaal een genot om te rijden!
Zeer betrouwbare auto, zo betrouwbaar dat we zelfs als tweede auto nog een Xedos hebben gekocht uit 1992. Goed betaalbaar, in tegenstelling tot die kleine autootjes waar je je scheel aan betaalt bij aanschaf!

Niet veel, met name omdat het een auto is met zo weinig (NAP!) kilometers. Heeft wel ooit wat schade gehad is gebleken (zijpaneel links achter is vervangen, maar erg netjes gedaan). Verder eigenlijk technisch helemaal in orde.
Sommige mensen vinden de vering een probleem (beetje soft), maar dat is perfect op te lossen door een nieuwe set veren te (laten) monteren. Als je het zelf kan, ben je voor zo’n 200 euro klaar en neem van mij aan: is de moeite!
Verder verwacht ik alleen regulier onderhoud en denk ik dat een stuk uitlaat t.z.t. vervangen moet worden, maar dat is regulier onderhoud lijkt me!
Heb dan ook mazzel met mijn dealer. Kies in ieder geval een Mazda dealer, het loont!

9,5