Mazda MX-5 SkyActiv-G 131 GT-M (2018)
Uitvoering | MX-5 SkyActiv-G 131 GT-M |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Eerste Ervaringen
+ onderstel is top
+ zitpositie valt ondanks mijn lengte (1.92) niet tegen
+ open rijden
+ de positieve reacties en aandacht van andere mensen
+ verbruik van de 1.5 motor op de snelweg met cruise controle aan
+ uitlaatgeluid
echter ook wel paar minpuntjes:
- BOSE audio voor een systeem met dergelijk premium label niet briljant
- Stuurwiel is me te dun
- Mis zeker op de snelweg toch wel wat koppel in de 1.5 motor; bij 100 km/h in zes duurt versnellen naar 120 zelfs met volgas imo te lang voor een sportieve auto. Mijn 206 GTi deed dat (weliswaar met vijf versnellingen) veel vlotter.
- Mijn auto bleek langer in voorraad te staan waardoor ik de modeljaarupdate 2018 incl iets rijkere uitrusting (bijv BLIS) mis
- Ik krijg geen visueel plaatje bij achteruit rijden met de parkeersensoren, enkel akoestisch signaal. Geen dealbreaker maar had kleine moeite geweest dat op het infotainment te tonen.
Update verbruik
Nu de auto goed is ingereden staat het verbruik sinds nieuw op de boordcomputer op een nette 6.3l op 100km. Hiermee is de auto grofweg een liter per 100 kilometer zuiniger dan mijn vorige auto, de Peugeot 206 GTi. Op een rit met veel snelwegkilometers en trajectcontroles kom ik zelfs erg dicht in de buurt van de 1:20 (5l per 100km).