Mazda MX-5 extra sterk dankzij supercharger

Upgrade met stevig prijskaartje

Mazda MX-5 BBR

De Mazda MX-5 is van zichzelf al één van de leukst rijdende auto's die op dit moment nog nieuw te koop zijn, maar het kan nóg leuker. Het Britse BBR heeft een supercharger ontwikkeld die het vermogen van de 2.0 vierpitter aardig opvoert.

De Mazda MX-5 is één van de weinige nieuwe auto's die ouderwets rijplezier voor een betrekkelijk bescheiden beurs bereikbaar maakt. Zelfs met de 1.5 is het al een lekker vlot ding, maar voor het echt sportieve werk kies je natuurlijk de 2.0. Dan heb je af-fabriek een vermogen van 184 pk en 205 Nm maximumkoppel tot je beschikking om los te laten op de achterwielen. Kapje open en genieten maar! Hoewel je daarmee al in 6,5 seconden naar 100 km/h speert, kan het volgens de Britse tuner BBR nog wel een stapje spectaculairder. Dat bedrijf schroeft nu een supercharger op de 2.0, met een aardige vermogenssprong als gevolg.

MX-5'jes tot en met bouwjaar 2019 komen voor de upgrade in aanmerking en zijn, als het werk erop zit, 228 pk en 271 Nm sterk. Kun je daar nog niet mee leven, dan is er ook een 'stage 2'-upgrade mogelijk die mede dankzij een speciale intercooler zelfs 253 pk vermogen uit de 2.0 trekt. Met de eerste upgrade zit je in 5,3 seconden op 60 mph (97 km/h). De meest uitgebreide aanpassing brengt het omlaag naar 5,1 seconden. BBR paste voor beide upgrades onder meer de oliekoeling, multiriem en motormapping aan. Bij de 'stage 2' upgrade wordt er onder meer ook een aangepast uitlaatspruitstuk op de motor gezet en krijgt de MX-5 ook een nieuw roestvrijstaal uitlaatsysteem en een andere einddemper.

Mazda MX-5 BBR

Kun je niet wachten om je MX-5 ND naar een nieuw niveau te tillen? Hou dan wel alvast een stevig bedrag apart. In het Verenigd Koninkrijk wordt het eerste upgradepakket (223 pk) aangeboden voor omgerekend €5.513, de uitgebreidere aanpassing voor 253 pk vermogen kost tenminste €7.469.

PRIVATE LEASE Mazda MX-5

Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 Prime-Line (2D/6H)
€ 655
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.