en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | MX-5 SkyActiv-G 131 GT-M |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
De titel van mijn stuk is niet alleen de naam van een Italiaans damesbandje uit een ver verleden, maar vooral mijn gevoel bij deze auto.
Na lang wikken en wegen en het in de gaten houden van verschillende sites, kreeg ik deze zwarte MX-5 in het vizier. In maart van dit jaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb nog geen seconde spijt gehad. Wat een leuke auto en wat is hij klein! Bij ons staat hij bekend als de kabouter auto. Hij staat weinig in de garage nu, het liefst zie ik hem wanneer ik uit mijn raam kijk.
Mijn verhaal is dus gekleurd kan ik wel zeggen. Wat rijdt deze auto goed, je achterwerk op het asfalt, een versnellingspook die rechtstreeks in de mechaniek steekt, een brullende uitlaat, bij start en bij stevig gas geven en dan het nemen van bochten! Mijn grijns gaat niet meer van mijn gezicht. Wat kan dat hard en wat zal ik snel aan nieuwe banden toe zijn, als dit gevoel zo blijft....
Het mooie van deze auto is dat hij met zijn kleine motor en lage gewicht, snel aanvoelt. Dat is hij namelijk niet echt als je naar de specs kijkt. Wat mij betreft gaat het daar niet om; het voelt fantastisch en op deze manier loop ik minder risico op donaties aan het CJIB.
Ik rijd bijna alleen maar open. Top karretje. Tot later!