Mazda MX-5 (2015)
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
One of a kind! De enige in heel Europa.
Dit zocht ik en vond het(m) uiteindelijk in Engeland: MX 5, nieuwste type (D dus), airco, weinig KM’s (0 dus), cabrio, maar dan écht een 100 % roadster én AUTOMAAT (dus géén RF, want dat is geen cabrio en maakt te veel herrie bij open rijden). Mijn “combi van automaat én roadster” was nergens, in heel Europa, niet te vinden omdat die combi alleen in Japan en Amerika geleverd was. (Kwam ik jaren ná aankoop achter😁).
Mijn auto stond als showroommodel in Engeland te koop en vlak vóór de Brexit gekocht en ingevoerd. Nog wel wat kosten gemaakt omdat de auto origineel Japans is, dus rechts gestuurd (RHD). Nieuwe koplampen á € 2000,00 (dat was schrikken😱). Verder geïnvesteerd in een (afneembare) trekhaak, bagagedragers en cruse control. Omdat het niet mijn eerste auto is wordt er (helaas) slechts 5.000 KM/jr mee gereden. Maar wel met plezier en een grote grijns. Omdat ik vroeger Porsche (Boxster, 944 en 968 cabrio), MG-B’s, Triumph Spitfire, Lotus Europa’s etc gereden heb (én geskelterd heb) kan ik vergelijken. Daarom zeg ik nu dat ik de luxe en het plezier van een Porsche Boxster én de “lusten” van een skelter heb tegen de kosten en betrouwbaarheid van een Mazda😁. Hoe mooi kan het zijn? Totdat ik ging scheiden, huis verkopen en geen garage in NL heb (nog wel in Z Frankrijk, waar de auto nu overwintert). Voorjaar 2025 haal ik de Mazda naar NL om hem te APK-en en te verkopen. Helaas, aan alle liefde(s) komt een eind🥴😉!

Mazda MX-5 RF 2.0 SkyActiv-G 160 GT-M | Navigatiesysteem | Bose | Leder | Apple Carplay | Stoelverwarming | Dodehoekassistent | Cruise Control | Elek. Clima |
- 2018

Mazda MX-5 Roadster Coupé 1.8 Silver Edition RIJKLAARPRIJS!
- 2015

Mazda MX-5 RF 1.5 SkyActiv-G 132 Exclusive-Line met voorraadvoordeel