Mazda MX-3 1.6i (1991)

Uitvoering | MX-3 1.6i |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Eind 91 werd de MX-3 officieel geintroduceerd en onlangs heb ik een van de eerste exemplaren weten te bemachtigen.
Destijds aangekondigd als vlot gelijnde coupe is ie nog steeds bij de tijd en dat is een prestatie voor een auto van bijna 14 jaar oud! Mijn MX-3 is uitgerust met het spoilerpakket van de V6 uitvoering. De auto komt goed mee met het verkeer ook al is het geen strepentrekker. De sportstoelen zitten lekker en de bak schakelt vlot, motor reageert spontaan op het gas, maar een sportwagen is het niet (alhoewel ie rijdt als een kartje). Het gaat om de "looks"! Zicht rondom is goed, uitrusting is compleet met electrische ramen en spiegels, stuurbekrachtiging. Roest is geen thema. Mijn mening MXimum plezier! Echt een aanrader!
De auto is goed bijgehouden en zoedoende zijn er geen problemen. Een puntje van aandacht: de auto is stug van zichzelf dus zet er geen platte wielen onder. het maakt veel herrie en verbruik schiet omhoog.