Mazda CX-3 SkyActiv-G 2.0 120 GT-M (2016)
Uitvoering | CX-3 SkyActiv-G 2.0 120 GT-M |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Mijn tweede CX-3
Het is mijn tweede CX-3 (nu een gebruikte met 17000 op de teller) en ook deze keer gekozen voor de automaat, niet vanwege het sportieve gedrag maar voor het relaxte rijden in de stad, files en in de bergen.
Het is een GT-M geworden en dat betekent wat extraatjes aan accessoires, waaronder de Bose-Woofer op de plaats van het reservewiel. Ik merk eigenlijk weinig verbetering van het geluid tijdens het rijden, wel bij stilstand. Bij mijn vorige CX-3 (een TS+) moest na enkele maanden de condensor (airco) vervangen worden. Dit gebeurde netjes onder garantie. Bij mijn huidige CX-3 is ook de condensor vervangen toen bleek dat de airco het liet afweten. De dag voordat mijn Bovaggarantie afliep dit gemeld en ook nu weer onder garantie gerepareerd. Ik ben nu zo'n 23000 km verder en niets dan lof voor deze auto; Rijdt heerlijk en nooit problemen. Ohja toch wel; de remblokken voor zijn vervangen, ze bleken versleten. Ik vermoed dat de vorige eigenaar constant met zijn voet op de rem heeft gestaan. Ik heb nog nooit meegemaakt dat blokken al zo snel vervangen moesten worden. Mijn vorige CX-3 had 89000 gereden en de remblokken waren nog prima.
Toch blijft het een fijne betrouwbare en erg mooie auto.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Mazda CX-3 2.0 Dynamic NAVI PDC CRUISE LMV
- 2018

Mazda CX-3 2.0 SkyActiv-G 120 SkyLease+ | Navi | Clima | Privacy Glass | PDC | Stoelverwarming | Trekhaak | LMV 16"
- 2016

Mazda CX-3 2.0 SkyActiv-G 120 GT-M | Navi | Leder | Camera | PDC | Bose Audio | Head-Up | LMV 17"
- 2017

Vergelijkende Test: Mazda CX-3 vs. Seat Arona