Mazda 626 1.8i LX (1996)

Mazda 626 1.8i LX (1996)

Uitvoering626 1.8i LX
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2004

De 626, over gekocht van familie die deze auto al had vanaf de 25000 km’s. Eerste auto voor mij dus dan is dat helemaal mooi. Lichte stuurbekrachtiging, airco, lichtmetalen vervelgen, elekt. spiegels, mistlampen, middenconsole. Prima dus, echter is het wel een zwabber auto. Ook ben ik blij als ik 1 op 12 kan rijden met deze auto. Meestal haal ik de 570 km op 1 tank van 55 maar net. (record is 660 km) Pas nog een top van 210 gehaalt op de autobahn (berg af en spiegels ingeklapt) maar dan zit je aardig gespannen achter het stuur. Toch nog een redelijke acceleratie en een aanhanger trekken doet hij prima. Onder de 2000 toeren schakelen is ook echt geen probleem. Wel werd de airco steeds slechter en is bij mij (wat je meer leest) ook de schuif kapot gegaan waardoor hij alleen nog maar op stand 0 of op stand 4 functioneerde. Komend jaar ga ik gewoon weer met de caravan en surfplanken op ’t dak richting italie! Ik vind het een prima auto!

- schokbrekers voor (km 134604)
- accu vervangen (km 135229)
- stabilisater stang (km 135229)
- middenstuk uitlaat vervangen (km 145321)
- remschijven+blokken (km 168500)
- nieuwe distributie riem+rollen (km 185721)
- voor remschijven+blokken (km 194724)
- airco bijvullen (km 197294)
- nieuwe startmotor (km 195225)

En natuurlijk de standaard dingen als, apk, banden, grote beurten, kleine beurten.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee