Mazda 626 1.8i LX (1999)
Uitvoering | 626 1.8i LX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
21 jaar oud en bijna jaar in bezit
Maar 1 klein probleem gehad in al die tijd. Deurhandel van bestuurderskant werkte niet meer. Er was een stangetje losgeraakt uit een plastic houder/klip. Kon de bekleding losmaken en het zo weer terug er in drukken. Druppel lijm aan toegevoegd.
Vandaag de apk en zonder reparaties erdoor! Ik had hem wel warm gereden want 1 issue heeft deze auto wel: olieverbruik. Helemaal niets voor een mazda 626. Rotgezocht op internet maar niemand heeft dat probleem ooit met zo n auto. Het is soms zichtbaar bij koude start, een blauwe rookpluim en ik verdenk de kleppen / kleprubbers. Ik ben de zesde eigenaar en ik denk dat iemand iets niet goed heeft gedaan. Er is wel onderhoudshistorie daarentegen. Misschien toch met veel te weinig olie of veel te veel gereden of lang stilgestaan of lange tijd enorm weinig toeren gereden? Geen koelwaterverbruik en ook geen vertroebeling. Dus technisch is de auto verder goed
Km stand is nog maar 148000 ongeveer.
Zeer groot gebruiksgemak deze hatchbak. Er kan veel in met de bank plat. Ik vind de 1.8 verder wel voldoen. Niet zo erg vlot maar toch oke. Stoelen voldoen, je zit oke maar ook weer niet geweldig en zeker niet slecht,
Het rijdt dus gewoon wel lekker. Ben blij dat ik er een jaar mee verder kan.