Mazda 6 SportBreak 2.0 CiTD 121pk Touring (2006)
| Uitvoering | 6 SportBreak 2.0 CiTD 121pk Touring |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 50 km |
| KM-stand laatst | 140.000 km |
Sinds ik mijn rijbewijs heb rij ik weleens in de Mazda 6 van mijn vader. Mijn vader heeft deze in de lease.
Ervaringen.
Hoewel ik nog niet in veel auto's heb gereden vindt ik de mazda 6 een erg lekker rijdende auto. Veel kracht (320 nm koppel) en lekker strak sturen. Mijn lesauto was een Audi A3 Sportback 2.0 TDI 140 pk deze auto is ook erg fijn maar ik vind dat deze Mazda zeker niet voor de Audi onder hoeft te doen. De audi is met zijn pompverstuiver 140 pk diesel natuurlijk wel een stuk feller op het gaspendaal. Op de Duitse autobahn trekt de Mazda goed door tot zo'n 190 km/h. Daarna gaat het langzaam maar heb een aantal keer 210 km/h geklokt. Bij deze snelheden valt het windgeruis en de wegligging mee. Wat een beetje tegenvalt is de zware koppeling (vindt vooral mijn vader) en het soms wat hakerig schakelen. Vooral in het begin was het soms een beetje zoeken in de versnellingsbak. (zeker in vergelijking met de Audi)
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Mazda 6 SportBreak 2.0 CiTD 121pk Touring (2006)

Mazda 6 SportBreak 1.8 Touring (2005)

Test: Mazda 6 SportBreak - Renault Laguna Grand Tour - Toyota Avensis Wagon - Skoda Octavia Combi

Seriehybride Honda minstens zo leuk als conventionele BMW