Mazda 6 SkyActiv-D 2.2 150pk Skylease+ (2014)

Uitvoering | 6 SkyActiv-D 2.2 150pk Skylease+ |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Nieuwe Mazda 6
Mijn Renault Megane had voortdurend problemen. Bij 80.000 km na 1,5 jaar heb ik toch weer de overstap gemaakt naar Mazda. In eerste instantie wilde ik de nieuwe 3. Echter bij de dealer zijn we spontaan verliefd geworden op de 6. Wat een schitterende auto.Ik krijg regelmatig positieve reacties op de auto. Nu 3 maanden in bezit en wat een genot om mee te rijden. De skylease plus uitvoering is erg compleet. De 2.2 diesel skyactive is een geweldige motor. hij is een stuk stiller dan de Renault. Hij is erg soepel en het verbruik is goed te noemen. Ik rijd nu 1 op 19. De stoelen zitten voor mij goed. Ook de bediening van de radio en tomtom werkt prettig. In het begin even wennen maar nu kan ik er blind mee werken.
De radio speelt erg prettig. de koppeling met de telefoon is prima. Zelfs spraakherkenning om nummers te kiezen. Erg handig onderweg. De tomtom met live service kan ik niet meer zonder. Waar ik met de Megane na 20.000 km nieuwe banden nodig had zijn de banden van de 6 na 15.500 km nog als nieuw. Tot zover even de eerste indruk. Later meer.
Update (42000 km)
Nog steeds erg blij met mijn keuze voor de 6. Banden zijn nog als nieuw terwijl ik bij de megane al bij 30000 km nieuwe voorbanden nodig had. Heb alleen een probleem met de TOM TOM. De GPS laat het herhaaldelijk afweten. erg onhandig. volgende week alweer zijn 2e beurt nodig. Dan maar even naar de TOM TOM laten kijken. Verder merk ik dat de I-Eloop tijdens iedere rit een paar kilometer blijft hangen. Het verbruik loopt dan hard op tot rond de 9 l/100km bij 120 km/u. Normaal verbruikt hij dan 5,5 l/100km. Het overall verbruik ligt op dit moment op 5,0 l/100km wat ik zeer netjes vind. Bij rond de 60.000 km heb ik weer een update.