Mazda 5 2.0 CiTD Touring (2007)

Mazda 5
Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5Mazda 5

Uitvoering5 2.0 CiTD Touring
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Na een Renault Laguna Station op gas werd het tijd voor een andere gezinsauto. Met vrouw en 2 kids wilden we genoeg ruimte voor ons, de kids en bagage. Na te hebben gekeken voor een Citroen Picasso werd ik geattendeerd op de Mazda 5. Bij Pierre in Heerhugowaard geweest en aldaar een mooie 2.0 diesel als demo gekocht. Wat een briljante wagen. Na 1 maand direct op wintersport en met 4 volwassenen, skibak bovenop en nog genoeg bagage reden we heerlijk naar Oostenrijk. De 195 km/uur werd makkelijk gehaald en dan nog redelijk rustig (qua motorgeluid en windgeruis van de skibak) Aldaar regelmatig met z’n 6-en in de auto (echt handig die extra zitplaatsen achterin) het dal in/uit.

De zomervakantie naar Frankrijk met het gezin en dat ging ook zonder enige problemen. Skibak weer bovenop en nu met zo’n 130 km/uur 1000 km naar het zuiden gereden. De cruise controle doet goed zijn werk en relaxt aangekomen.

Verder tevreden over de auto en over 2,5 jaar een nieuwe Mazda 5?!?!?!

Nu, september 2007,de 20.000 KM buurt.......
Meneer uw remschijven zijn verbrand!?!?!

We zouden mogelijk slepend remmen waardoor dit gebeurd. Ik merkte eeen maand geleden dat bij 120 km/uur en krachtig remmen dat het stuur begon te trillen....

Ik kan 1 dingen zeggen maar ik rem niet slepend en de wintersport was in maart en toen was er nog geen probleem.

Enfin de remblokken zijn eraf gehaald, geschuurd en hij doet het weer normaal.

De dealer kende dit euvel niet en aangezien wij qua rij-opleidingen wel weten hoe je moet rijden zijn wij erg benieuwd waardoor dit kan.