Mazda 323 F 1.6i GLX (1990)
Uitvoering | 323 F 1.6i GLX |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Omdat mijn Peugeot 405 de geest had gegeven wilde ik een voordelige occasion aanschaffen bij een gerenommeerde dealer. De Mazda 323F die ik kocht had weinig gereden, zag er mooi strak uit en maakte een betrouwbare indruk. Hij was enkel ietwat op leeftijd. Ik moest de auto zeer intensief gebruiken omdat ik voor mijn werk door het hele land moest rijden. In acht maanden ruim 42000 kilometer gereden. Daar kon deze Mazda dus niet tegen. In zeer korte tijd openbaarde zich een aantal ernstige gebreken. De koppeling bleek aan vervanging toe, de remschijven voor waren kromgetrokken (!) en te dun en een aandrijfas was beginnen te ratelen. Opmerkelijke mankementen die verband lijken te houden met een zeer grove rijstijl. Echter, over het algemeen probeer ik het mechaniek toch enigszins te ontzien bij het rijden. Het kan verband houden met de ouderdom van de onderdelen die ineens veel intensiever werden belast dan voordien. De F moest het veld ruimen. Over deze Mazda kun je zeggen dat hij uitstekend rijdt, redelijk comfortabel is op lange afstanden, niet al te veel ruimte heeft en een pittige motor onder de kap heeft. De wagen staat te boek als ’kappers-Porsche’ vanwege de lullige klapkoplamjes. De achterkant is wat mij betreft het sterkste punt van deze auto. Zijn verschijning is op dit moment in ieder geval behoorlijk gedateerd. Een auto waar je je nu stevig voor zou schamen.
- Versleten koppeling
- Kromme remschijven voor