Mazda 3 SkyActiv-G 2.0 165 GT-M (2015)

Uitvoering | 3 SkyActiv-G 2.0 165 GT-M |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste kilometers
Na 6 jaar alleen maar goede ervaringen met de Mazda 6, eindelijk de zwarte Mazda 3 GT-M 165 pk afgehaald, wat een mooie auto is dit toch, maar dit widt ik al.
De 6 had al een geweldige motor, maar deze rijdt net weer iets lekkerder en alles in de auto (navigatie, radio, telefoon etc.) hebben een behoorlijke stap vooruit gemaakt vergelijken met 6 jaar geleden.
Heb er een verwisselbare trekhaak erop laten zetten, en wanneer de trekhaak er niet op zit is er niets te zien en is alles keurig weggewerkt.
Mijn eerste kilometers waren een waar genoegen, maar ik had ook niet anders verwacht, want ik weet zeker de Mazda 3 kwa prijs en kwaliteit
gewoon verre uit de beste in zijn klasse is.
Zoals al eerder vermeld hij kan bij het stoplicht niet op tegen al die kleine turbo motoren, maar eenmaal aan de rol dan gaat'ie als een speer, wat een rijgenot maar hou op de snelweg goed je snelheid
in de gaten met deze heerlijke soepele motor.
Zodra ik meer kilometers heb gereden zal ik wederom een ieder op de hoogte houden met mij ervaringen.
Tweede review na 2.000 km
Heb inmiddels 2.000 km gereden en heb zowel in de stad als op de
snelweg de nodige kilometers gereden en de auto bevalt me nog
steeds uitstekend.
Hoewel mijn vorige auto Mazda 6 2.0 Business al een kei van een
auto is de kleiners Mazda 3 voor mij als auto toch weer een behoorlijke
stap vooruit.
Plus punten::
- mooi model (veel bekijks)
- prima uitgerust, vooral uitstekend multimedia met uitschieters
de geluidsinstallatie en de navigatie etc.
- vanaf tweede versnelling geweldige motor en rijdt dan soepel/rustig
en niet in de gaten dat je hard rijdt
- verklikker in de zijspiegels bij inhalen, werkt super en betrouwbaar
Mindere punten:
- matig optrekken in de eerste versnelling ( misschien komt dat nog)
- verbruik valt nog tegen
Ben nog steeds van mening dat ik de goede keuze heb gemaakt
en weet zeker dat er geen auto is wat betreft prijs/kwaliteit aan deze
geweldige auto kan tippen, kijk maar eens wat er allemaal op
deze uitvoering zit.
Mazda 3 GTM
Inmiddels mij derde ervaring, nou deze auto gaat nog steeds lekkerder rijden, omdat de motor steeds soepeler lijkt te worden.
Geniet nog steeds elke dag van deze super auto,
die is uitgerust met alle luxe, wat helaas snel went.
Wederom mort ik schrijven een goede keuze gemaakt het is een super auto
3 Jaar verder
We zijn inmiddels 3 jaar en 45.000km onderweg en ben nog steeds zeer tevreden over de Mazda3 GTM 165, hij is zuiniger in het gebruik, waarschijnlijk te maken met het feit dat ik meer snelweg kilometers maak.
De adaptive cruise-control is ook een welkome onderdeel van de auto, werkt uitmuntend.
Hij rijdt nog steeds als een nieuwe auto met een kei van een motor.
5 Jaar verder
Weer wat verder, maar nog steeds zeer tevreden met de 165pk GTM, alleen vind ik dat de eerste gemonteerde banden van een veel mindere kwaliteit zijn ivm de banden van mijn vorige Mazda6.
Verder ook nog tevreden of het verbruik van deze Mazda en hoop nog enkele jaren van deze auto te genieten