Mazda 3 SkyActiv-G 2.0 120 TS+ (2013)

Mazda 3
Mazda 3Mazda 3 Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3 gelektMazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3Mazda 3

Uitvoering3 SkyActiv-G 2.0 120 TS+
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

jaartje mazda,

Heb een mazda 3, hb, ts+, 2.0 benzine, 120 PK met handbak en als extra met navi.
Nu al een jaar een tevreden mens. Als ik vergelijk met mijn vorige auto (audi a3 sportback 2.0 tdi dsg): klinkt misschien beetje raar met de mazda rijdt fijner. Is natuurlijk niet zo rap van de plek als mijn vorige, maar het rijden: superfijn.
Rustig rechtuit, bochten is heerlijk, een rotonde is goed voor een brede glimlach daarna.
Een stukje rijden op bochtige wegen is weer een hobby.

Weer een iets ouderwetse manier van rijden: lekker doorhalen en dan een heerlijke respons krijgen van uit het vooronder.
En toch kun je schakellui rijden. Je kunt ook al heel veel in de derde versnelling als je in een iets rustigere mood bent. Van pak hem beet 20 tot zo 140 in zijn 3: kan goed.
Ook een genot zo'n motor.

Ook bediening met huidige knoppen werkt supermakkelijk.
Heb niet veel slechts te melden.
Beurt is niet te duur, verder nog geen druppel olie bij hoeven te vullen. Is gewoon een heerlijke auto.
Mijn voetbalcollega's verklaarden me in het begin voor gek: wie gaat nu van audi over naar een mazda.. Dat is toch "een stap terug". Maar nu alleen maar lovende reacties gehad en er zijn al gegadigden voor als ik deze ooit zou willen verkopen.

Is echter nog geen sprake van (hoewel de cx3 mij ook wel wat lijkt).

Als ik iets moet aangeven dat minder goed is:
af en toe blijft scherm even zwart na het starten. Niets doen, is weer zo "wakker", dus is nu ook weer niet zo'n groot iets. Muziek speelt wel gewoon al, je ziet alleen even niets.
En dan nog een puntje: de motor zelf is heerlijk stil, enkel je hoort wel goed als je andere ondergrond onder de wielen krijgt. Op de meeste asfaltsoorten blijft het lekker rustig binnen, alleen op grove ruwe asfalt (oude ZOAB) is het na een tijdje vermoeiend door het geluid dat dan binnen komt. Maar dat is niet dagelijkse kost dus ook geen groot issue.

Al met al: een tevreden bezitter van een mooie complete heerlijke auto.

PRIVATE LEASE Mazda 3