Mazda 3 Sedan 1.6 Executive (2004)
Uitvoering | 3 Sedan 1.6 Executive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De door mij in maart 2004 nieuw gekochte Mazda 3 sedan 1.6 Executive is een uiterst prettige auto. Zowel om te zien (van binnen en buiten) als om te rijden. Veel complimenten gekregen over de knappe styling. Hij heeft dan ook erg veel weg van een coupe. Het interieur sluit naadloos bij deze sportieve ’look’ aan. Net als de rijeigenschappen. De 1.6 is - mits je hem tegen het gas aan houdt - erg gretig. In iedere snel genomen bocht voel je dat het onderstel trouwens meer aan kan dan de motor in huis heeft. Dat betekent niets ten nadele van de motorprestaties, maar wel lof voor het onderstel. Op de Duitse Autobahn meermalen urenlang 180 op de teller gehad. Daarbij moet ik aantekenen dat de besturing boven de 170 een beetje licht aan begint te voelen.
Rijgeluiden vallen erg mee. Het is een beetje als rijden in een Alfa. En Mazda is toch het sportieve broertje van Ford? Dus dan wil je ook op de hoogte blijven van wat er gebeurt. Prima dus dat je de banden gretig naar asfalt hoort happen en geweldig die roffel in de uitlaat.
Na een jaar en ruim 26.000 km op de teller kan ik niet anders concluderen dat dit een ronduit fantastische rijdersauto is. En door iedereen bewonderd. Vanwege de sportiviteit, uitrusting (Executive is te prefereren boven de Touring) en het ruimteaanbod.
Al met al een heel verschil met mijn Nissan Almera (met ’boog’dakje). Een auto die goed reed, maar vooral op comfort afgestemd was. Komt bij dat de Almera in de vier jaar dat ik hem bereed veel last had van allerhande problemen. En dat laatse is niet bevorderlijk voor de kwaliteitsbeleving.
En die kwaliteitsbeleving is nou juist wat de Mazda3 op alle fronten biedt. Voor mij is iedere rit steeds weer een plezier.
Geen problemen (eenmaal terugroepactie uit voorzorg wegens preventief vervangen van een airbagsensor).
PRIVATE LEASE Mazda 3

Mazda 3 Sport 1.6 TOURING 5 DEURS MET GOED WERKENDE AIRCO! AIRCO LMV 4X ELECTR.RAMEN-SPIEGELS CARKIT PARROT RADIO CD
- 2006

Mazda 3 1.4 S-VT Exclusive Grijs 5D APK NAP AIRCO
- 2005

Mazda 3 Sport 1.6 Touring 5-deurs 1e eigenaar 140.000km Airco Trekhaak 1200kg.
- 2006