Mazda 2 1.3hp Executive (2007)
Uitvoering | 2 1.3hp Executive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik zal proberen een zo objectief mogelijke review te maken. Omdat ik natuurlijk nog maar 800 kilometer heb gereden kan ik nog niet alles beoordelen maar, rijeigenschappen e.d kan ik al wel een goed beeld van geven.
Ten eerste maar is beginnen met het uiterlijk. Nou ik vind het een erg mooie auto, zeker in vergelijking met de vorige mazda 2, een hele vooruitgang!! Natuurlijk heeft hij wel wat weg van zijn concurenten, maarja dat doet ieder merk tegenwoordig, de echte mazdalijn om het zo maar te zeggen zit er wel degelijk in. Zo heeft hij uitgeklopte wielkasten met aan de voorkant een zekere hogere uitgeklopte wielkast waarmee je een beetje het RX-8 idee krijgt. Mazda probeert dus zeker om de auto sportief te laten lijken, dat is wat mijns inziens zeker gebeurd, het is een lekker fris, sportief en compact ogend karretje!! Vanbinnen is het allemaal goed voor mekaar, ze hebben een mooi interieur gemaakt maar wel vrij harde materialen gebruikt, wel is alles erg solide afgewerkt en hoor je nergens iets knarsen of kraken erg degelijk allemaal. Ook heeft mazda gebruik gemaakt van een mooi intrumentarium met een cenraal geplaatse kilometer teller en een vrij kleine toerenteller. Een nadeel vindt ik dat er gebruik is gemaakt van een digitale benzinemeter, zodat je minder goed kan aflezen hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Voordeel hiervan is wel dat het instrumentarium heel opgeruimt en fris overkomt. Ook heeft mazda fijne en goede stoelen gemonteerd, voor mij 1.80 meter bieden ze voldoende steun en loopt ook de zittingen ver genoeg door, overigens zit er ook een i-pod aansluiting op zodat je je mp-3 speler aan kan sluiten. Ook heb ik de versie met stoelverwarming(standaard vanaf de touring) ideaal!
Hoe rijdt het?
Wat mij erg opvalt aan de mazda 2 is hoe lekker hij eigenlijk rijdt! je kan hem ontzettend hard door de bocht heen gooien, dit is mede te danken aan het vrij stugge onderstel waardoor de auto eerder sportief als comfortabel is. Voor mij geen nadeel omdat ik een meer sportieve rijder ben. Ik heb ook in concurenten gereden als de grande punto en de opel corsa en de renault clio, maar deze halen het niet bij het scherpe rijden als bij de mazda 2, deze stuurt namelijk vele malen scherper en met veel meer gevoel dan bij de genoemde concurenten, anderzijds ligt voornamelijk bij de renault clio het comfort op een hoger niveau maar dat is eigenlijk algemeen bekend bij franse auto’s de opel en de fiat konden mij op geen enkel punt eigenlijk overtuigen al vind ik het uiterlijk van deze auto’s wel erg leuk! De auto is uitgerust met een 1.3Hp motor met 86 pk ( er is ook een 1.3 met 75pk) deze auto komt lekker mee met het verkeer maar verwacht niet dat je er stoplichtsprintjes mee wint, dan moet je de 1.5 met 103 pk nemen, deze is een stuk sneller, maar met deze 1.3 hp is het lekker tuffen, topsnelheid op de teller ligt om en nabij de 180 dus is lang niet verkeerd hoor, 0-100 kilometer in ongeveer 12,5 seconden voor een 1.3 vind ik dit geen heel verkeerde cijfer.
Het verbruik de eerste 2 tanken ligt op 6,3 l/100 km de fabriek geeft geloof ik 5,6 l/100 km op dit is dus lang niet slecht met dit koude weer.
Conclusie:
Ik ben over het algemeen erg tevreden tot op dit moment en heb dan ook geprobeerd zo’n objectief mogelijke revieuw te maken. Ik wilde nog wel even alle plussen en minnen onder elkaar zetten van deze mazda 2 1.3Hp Executive
-Strakke besturing
-Erg leuk uiterlijk
-Fijne zitpositie
-Luxe uitrusting
-fijn onderstel
-Puike afwerking van zowel exterieur als interieur
-sportieve belijning van de auto
-voldoende ruimte, ondanks zijn compacte maten
-veel opbergvakjes met onder ander een soort folderbakje bij het dashboard kastje
-auto weegt 930 kilo!! veel lichter als concurenten, scheelt in brandstof, wegenbelasting e.d
-antenne spriet (enorm ding)
-zielig uitlaatje aan achterkant die er een beetje bijhangt(niet erg stoer ofzo)
-harde materialen interieur
-wielkasten worden niet voldoende opgevult(verlagen)
-trommelremmen achter
De uitvoering die ik heb bevat onder meer de volgende standaard zaken:
- stoelverwarming
- 4 electrische ramen
- regen en lichtsensor
- verstralers voor
- automatische inklapbare spiegels
P.s de fotos die erbij staan zijn van de versie die ik heb.
Geen