Mazda 2 1.3 XS (2010)

Mazda 2
Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2 3-deursMazda 2 driedeurs

Uitvoering2 1.3 XS
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2015

Stuurt erg lekker

Fijne auto.
Verbruik valt iets tegen 1:15 1:16.
In de hogere toerental wordt de auto best fel. De beste punt van de auto is toch wel het sportievere onderstel waardoor de auto erg lekker stuurt, waarschijnlijk het lekkerst uit zijn klasse. De stoelen zijn ook best goed, beter dan in de nissan micra.

betrouwbare japanner

De auto is inmiddels gedegradeerd tot 2de auto , ivm een electrische auto.
Daarom rij ik er nog maar 7 a 8 duizend km per jaar in (incl. vakantie)
Desondanks is het een fijne auto, geen enkel probleem mee gehad.
De stoelen zitten goed maar de korte zitting zorgt er voor dat bij een lange reis (Oostenrijk) dit toch een beetje vermoeiend is.
Alleen de slijtende onderdelen (banden, ruitenwissers en remblokken) zijn inmiddels vervangen.
De 75 pk voldoen en in de hoge toeren is de auto zelfs vlot.
Achterin is voor een volwassene een beetje behelpen, maar in mijn geval zit daar alleen een kind
De auto/merk bevalt zo goed dat ik inmiddels ook rond keek naar het nieuwe model Mazda 2, deze is al een tijdje uit maar ik vindt het opvallend dat die 2de hands prijzen nu veel hoger liggen dan dat ik destijds de auto kocht.

Prima wagen

De auto is dan wel gedegradeerd tot 2 de auto, maar toch onmisbaar.
Heel af en toe heb ik een aanhanger nodig en ben ik op wintersport geweest.
Een ruimere auto is dan wel handiger, maar om daarvoor nou een andere auto over te stappen nee. Dan maar de ene reis wat vol stouwen en door.
Door het vele langdurige stilstaan moest er een nieuwe accu in, volgens mij was dit ook de orginele eerste Japanse accu. Normaal regulier onderhoud dus.

Verkocht

Wegens overcapaciteit zonnepanelen in combinatie met meer km maken en ook nomeer ruimte nodig voor vakantie, ben ik overgestapt op een Toyota Prius Plug in.

7,5

PRIVATE LEASE Mazda 2