Lexus IS 200 (1999) #5

autoreview

Lexus IS 200 (1999) #5

Signalement

UitvoeringIS 200
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf169.000 km
KM-stand laatst185.500 km
Lezerswaardering: 85%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Degelijkheid kent geen tijd...

 • 185.500 km

De Honda Accord uit '96 deed het nog best maar na 8,5 jaar en een ton verder werd het toch eens tijd voor wat anders. Twijfelend tussen weer een Accord of een Lexus werd het resultaat uiteindelijk dat de laatstgenoemde in het vizier kwam. Daar autorijden helemaal niet duur hoeft te zijn als je twee rechterhanden hebt werd de gok gewaagd met een exemplaar uit 1999 met slechts 169000 km op de digitale teller.

Wat werk...

Na 15 jaar werd wel duidelijk dat het "eerste leven" van bepaalde onderdelen erop zat en met dit van tevoren ingecalculeerd werden achtereenvolgens de remschijven voor, de radiateur en wat kleinere zaken vervangen. Verder natuurlijk de vloeistoffen waar nodig en een nieuw luchtfilter. Dit alles overigens zonder de Lexusdealer rijk te maken maar nagenoeg alles bij de "garage om de hoek" en ook internet deed wonderen! De banden werden vervangen door een wat betrouwbaarder merk dan de Chinese handel die er eerst op zat.
Een handgeschreven verwijzing op de luchtfilterschnorkel verwees naar een vervanging van de distributieriem bij 136000 km en na de kap van deze gelicht te hebben zag dit er inderdaad nog goed uit.

Comfort...

Overstappen vanuit een auto met bijna niets erin, qua comfort, naar de Lexus was best wel even een cultuurschok!
Echter, alles wat er in zit doet het en kwalitatief uitstekend zelfs na 15 jaren+.

Rijgedrag...

Gewoon niets dan lof; heerlijke motor, stevig onderstel en een goede wegligging. En beter met die nieuwe banden natuurlijk.

Problemen...

Slechts 1. Of 2 eigenlijk want ze kwamen kort na elkaar. En ook eigenlijk 1 van de zeer weinige minpunten: de bobines. Je bent niet alleen de gelukkige eigenaar van een ietwat dorstige 2.0 liter 6-cilinder maar ook van 6 separate bobines die helaas wanneer op leeftijd gekomen zomaar van het een op het andere moment kapot kunnen gaan. Opsporen welke er de geest gegeven had werd een uitdaging maar met een OBD2 stekker en een handige app op de telefoon werd dit een peuleschil. Vervangen is niet moeilijk, althans voor de doe het zelver.

Conclusie:

Na 1 jaar kan je stellen dat je voor een klein bedrag heel veel auto kan hebben uit de duurdere prijsklasse en dit ondanks zijn leeftijd. Meegenomen hierbij is dat als je het onderhoud zelf doet de prijzen laag kunnen blijven. De beschikbaarheid van onderdelen is ruim voldoende al was de zoekactie naar betaalbare schokbrekerhoezen wel de interessantste daar deze via internet vrijwel alleen in Estland waren te verkrijgen! (het prijsverschil ten opzichte van het origineel bij de dealer bedroeg zo`n €175,- per set...).

Al met al; deze Lexus IS200 blijft nog wel even.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens