Lancia Lybra 2.4 JTD LX (2002)

Lancia Lybra
Lancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia LybraLancia Lybra - interieur

UitvoeringLybra 2.4 JTD LX
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2004

Na vele jaren verschillende Franse auto"s gereden te hebben viel ik voor het styling van de Lancia Lybra. Voordeel daarbij is dat ze tweedehands niet duur zijn. De afschrijving is hoog. Eerste proefrit was in een 1.9 jtd. Die had power genoeg. Tweede rit in een 2.4 jtd, dat is toch wel een verschil met de 1.9 jtd! Altijd power over! Het is dus die 2.4 jtd geworden. Daar heb ik geen spijt van. De motor loopt mooi rond en het verbruik blijft met 1 op 15 a 17 op de snelweg mooi binnen de perken. Op een lange rit naar Zuid-Frankrijk met 120 op de teller reed ik 1 op 19.
Ook ik geloofde in het vooroordeel dat Italiaanse auto"s meer bij de garage staan als dat ze rijden, tot nu toe heb ik echter geen problemen gehad. Alles doet het.
Pluspunten van de Lancia Lybra zijn: de motor, het comfort, de styling en last but not least: je rijdt zeker geen dertien in een dozijn auto.
Al met al ben ik best tevreden en denk nog wel wat jaren met deze auto te kunnen rijden.

Reparaties zijn tot nu een koplamp en een accu die op was. Verder niets.
De auto heeft net een grote beurt + apk gehad. Behalve de distributieriem, die vervangen is, geen zaken die vermeldenswaardig zijn. Het prijskaartje wat hieraan hing maakte mij niet vrolijk. Maar oké, het is geen Fiat Panda dus je weet wat je te wachten staat. Maar duizend euro?