Kia Sportage 2.0 CVVT 2WD Comfort (2006)

Kia Sportage 2.0 CVVT 2WD Comfort (2006)

UitvoeringSportage 2.0 CVVT 2WD Comfort
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Wat rijden betreft bevalt de auto zeer goed, de stoelen zijn zitten lekker en geven voldoende steun. De achterbank is ook ideaal en te verstellen in verschillende posities en je hebet er meer dan voldoende ruimte en de middenarmsteun is erg plezierig. Ook het uitzicht vanuit de auto is zeer goed te noemen, door de hoge zit. Hierdoor heb je een goed zicht op het verkeer.

De 2.0 CVVT motor is een hele vooruitgang in vergelijking tot de 1.6 16v van de Zafira, deze is veel stiller en krachtiger. Ook is de motor soepel, de schakeling is prettig, geen kraakjes of tikjes en het terugschakelen gaat zonder duwen of trekken.

Het verbruik dat ligt nu rond de 1 op 10/11, door veel gebruik te maken van de cruisecontrol (en soms een zware voet). Opzich netjes maar gezien de lage kilometerstand denk ik dat dat nog wel wat beter wordt.

De airco en cruise control werken zo als het hoort en de geluidsboxen voor en achter zijn van goede kwaliteit.

Ook valt het geringe windruis bij hogere snelheden op. Weggedrag is als een personenauto, enige overhelling van de carosserie in een bocht (dat mag ook wel voor een suv). Neutraal stuurgedrag, geen plotselinge veranderingen van over- of onderstuur bij loslaten of intrappen van het gaspedaal.
Qua interieur: ziet er goed uit en zeer netjes afgewerkt en geen kraakje te horen.
Een pushbar hoort er naar mijn mening op een suv en die is er dan ook opgekomen.

Wel adviseer ik mensen een ’inleg bak’ voor in de kofferruimte aan te schaffen zodat de kofferruimte niet of minder beschadigd word.

Kortom mensen die SUV willen rijden adviseer ik toch eens langs de Kia te gaan...

Update; kennissen van ons hebben ook een sportage gekocht bij Kia Opgenoort in Nijmegen na onze verhalen en hun eigen rijervaringen ermee.

Update 28-9;

Auto heeft zijn 1e beurt gehad, zoals verwacht niks bijzonders en bevalt de auto nog steeds super.

Onder het genot van een bakje koffie en de gezelligheid van het (verkopend)personeel werd de beurt van de Sportage uitgevoerd, de prijs van de beurt viel mee t.o.v. de Opel Zafira.

De Sportage zal over een paar weken in de autoweek staan bij de tevredenheidstrofee!

Geen

9,5