Kia Optima 1.7 CRDi Super Pack (2012)

autoreview

Kia Optima
Kia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia Optima HybridKia OptimaKia OptimaKia OptimaKia Optima HybridKia Optima Hybrid

Signalement

UitvoeringOptima 1.7 CRDi Super Pack
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf59.000 km
KM-stand laatst62.000 km
Lezerswaardering: 35%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste kilometers

 • 62.000 km

Sinds kort zijn we overgestapt van een Kia Sportage benzine naar een Optima diesel automaat.
Dit is mede om de brandstof kosten te drukken. De Sportage met 2l motor had toch wel een redelijk hoog verbruik. Zeker i.c.m. de automaat is het niet optimaal.
We hebben inmiddels de eerste 3000km in de Optima gereden en ik moet zeggen naar alle tevreden. De auto is volgepakt met alle optie die je zo'n beetje mag verwachten in dit segment.

De eerste indruk is dat de diesel redelijk zuinig is. Op dit moment gebruikt hij met wisselende wegen een verbruik van 5,8L/100km dit zou 1 op 17,2 moeten zijn. Echter bij het tanken (67liter op 1045km) kwam ik tot 1 op 15,5. Maar toch meer dan 1000km op een tank gereden, niet slecht.

Motorisch gezien is de 1,7l diesel voldoende, je trekt niet de klinkers uit de weg maar heeft koppel genoeg om heel fatsoenlijk te kunnen inhalen. De automaat is van het klassieke type en schakelt soepel zonder vervelende bij werkingen.

Voor de rest nog geen duur info, dus verwacht in de komende tijd meer updates.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja