Kia Optima 1.7 CRDi Super Pack (2012)
Uitvoering | Optima 1.7 CRDi Super Pack |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste kilometers
Sinds kort zijn we overgestapt van een Kia Sportage benzine naar een Optima diesel automaat.
Dit is mede om de brandstof kosten te drukken. De Sportage met 2l motor had toch wel een redelijk hoog verbruik. Zeker i.c.m. de automaat is het niet optimaal.
We hebben inmiddels de eerste 3000km in de Optima gereden en ik moet zeggen naar alle tevreden. De auto is volgepakt met alle optie die je zo'n beetje mag verwachten in dit segment.
De eerste indruk is dat de diesel redelijk zuinig is. Op dit moment gebruikt hij met wisselende wegen een verbruik van 5,8L/100km dit zou 1 op 17,2 moeten zijn. Echter bij het tanken (67liter op 1045km) kwam ik tot 1 op 15,5. Maar toch meer dan 1000km op een tank gereden, niet slecht.
Motorisch gezien is de 1,7l diesel voldoende, je trekt niet de klinkers uit de weg maar heeft koppel genoeg om heel fatsoenlijk te kunnen inhalen. De automaat is van het klassieke type en schakelt soepel zonder vervelende bij werkingen.
Voor de rest nog geen duur info, dus verwacht in de komende tijd meer updates.