Kia Mentor 1.6 LS (2001)

autoreview

Kia Mentor 1.6 LS (2001)

Signalement

UitvoeringMentor 1.6 LS
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf79.000 km
KM-stand laatst96.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaringen

 • 85.000 km

Aankoop

Ik was op zoek naar een vierdeurs sedan voor zo een €2.500. Met als eisen max 1150 kg, benzine, handgeschakeld en het liefst ook met Airconditioning.

Ik heb erg veel alternatieven bekeken en afgewogen, uiteindelijk kwam ik terecht bij de Rover 45, Chrysler Neon, Hyundai Excel en Lantra en dus de Kia Mentor.

De keus is gevallen voor de Kia de Rover en de Chrysler zouden in onderhoud duurder uitvallen en ik kon geen goede deal vinden voor deze Hyundais.

Deze Kia Mentor had 79.000km op de teller bij aankoop voor een bedrag van €2500.

Rijervaringen:

Als beginnend bestuurder weinig om mee te vergelijken, al was de stap van mijn lesauto een Opel corsa 1.3 op Diesel groot.

Inmiddels natuurlijk volledig aan mijn auto gewend. De auto rijdt naar mijn idee uitstekend en misschien zelfs wel prettiger dan de Diesel Corsa.

Optrekken is niet zo snel, ook het rijcomfort binnen de bebouwde kom is niet geweldig. Echter zodra deze auto op de snelweg komt is het een zeer comfortabele auto. De motor is fijn, niet te gehorig en de auto geeft een gevoel van rust. Wellicht is dat een van de grote pluspunten van deze auto.

Andere pluspunten zijn de ruimte, de auto is behoorlijk ruim en heeft een grote kofferbak. De motor is genoeg om mee te komen in het verkeer en kan best snelheid maken als het moet.

Nadelen;
- hoog bezine verbruik binnen bebouwde kom
- onderdelen zijn duur (zeldzame auto, slechts +-230)

Onderhoud en problemen:
- na aankoop bleek een olielekkage aanwezig te zijn. Gelukkig was het het tapdraad van de carterpan wat te samen met een kleine beurt voor €300 opgelost kon worden.

- Elektrische problemen: elektrische antenne doet het niet, elektrische ramen hebben wel eens gehapert.

Tot nu toe is het hierbij gebleven en bij de APK afgelopen zomer werden geen aandachtspunten gevonden
Tijdje verder

 • 96.000 km

Inmiddels al redelijk wat verder in de tijd. Nog steeds zeer tevreden over mijn eerste auto. Hij heeft me nog niet in de steek gelaten. Wel heb ik één ster minder gegeven voor de gebruikskosten. Gezien de benzineprijzen en het slurpen is het wel een dure eerste auto.

Auto wordt nu gebruikt voor dagelijks woon werk verkeer in verband met een stage. Hiervoor maak ik ook gebruik van de verbruiksmonitor ik tank nu namelijk regelmatig.

Comfort: nog steeds prima, nog steeds zeer fijne auto om mee te rijden. Topsnelheid 180-190 (met enige moeite op de Autobahn)

Auto wordt technisch onder handen genomen door een vader van een vriend, werkzaam bij ANWB. Hij gaf aan dat het lastig is onderdelen te kopen voor zo een zeldzame auto.

Over twee maanden APK keuring. Ik zal eventuele tegenvallers en of meevallers hier updaten.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens