Kia e-Soul 39kWh DynamicPlusLine (2021)

Kia e-Soul
Kia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-SoulKia e-Soul

Uitvoeringe-Soul 39kWh DynamicPlusLine
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Positief verrast

Vanaf het begin een aangename auto om mee te rijden. Genoeg ruimte voor 2 grote honden en 5 volwassenen, de stilte binnenin is aangenaam. We rijden voornamelijk stadsverkeer. Met onze rijstijl halen we meestal ruim boven de 325 km aan bereik. Qua veiligheid heeft deze auto 3 botsingen (<50 Km/u) gehad zonder gevaarlijke situaties. Vakantie ritten (Denemarken) duren een stuk langer, en je wil op de autobahn geen topsnelheid rijden, dan kun je snel weer laden... Nu 2x een probleem gehad met de 12v accu, je komt dan niet meer weg! Zelfs als de tractie accu vol is! Als je auto dicht is kom je er met moeite in. Een zonnepaneel met druppellader zou een goede optie zijn (Nissan Leaf)

Prestaties

Wat betreft prestaties betaal je de binnenruimte met een slechte stroomlijn. Op het moment dat wij rondkeken waren er geen betaalbare stationwagens. In het stadsverkeer kun je met de direct beschikbare 136Pk bovengemiddeld vooruit. Een 'ice' moet ruim het dubbele aantal pk's hebben om een sprintje te winnen. Voor het geval je er waarde aan hecht... Wegligging is beter dan verwacht door het lage zwaartepunt, hou er wel rekening mee dat ev's zwaar zijn!
Banden vervangen is een duur geintje, wat je aanzienlijk uitstelt met een rustig weggedrag.