Kia Cee'd 1.4 CVVT X-ecutive (2007)
Uitvoering | Cee'd 1.4 CVVT X-ecutive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na lange tijd onderhandelen, hebben wij een kia cee’d 1,4 exc. Gekocht, wij hebben deze auto gekozen omdat de prestaties uitmuntend waren.
We hebben naar een toyota auris gekeken en die lag wat betreft de prijs beduidend hoger en een levertijd van 6 maanden vonden wij echt te lang.
Ik ben echter na het bestellen van de cee’d wel gaan twijfelen aan de verkopende partij, dit ging op zijn minst gezegd beroerd.
We werden constant gestoord tijden gespreken door medewerkers die constant wat wilde vragen aan de verkoper, dit gebeurde niet een keer tijdens een gesprek maar bij elke bezoek.
Bij vragen die wij na het bestellen hadden werd nooit of bijna nooit terug gebeld, waarna ik na een behoorlijke belediging, de directie heb gebeld, die mij doorverwees naar de algemeen filiaal manager. Voor het eerst dacht ik, ik wordt als klant behandeld en mijn klachten werden serieus genomen.
Echter deze man heeft het slechts 1 maand volgehouden bij de dealer en is alweer vertrokken.
Ik kan hier een boek over schrijven ( maar dat bespaar ik jullie)
Wel zou het wijs zijn voor de importeur als er kwaliteit verkocht moet worden, even goed te kijken wie de verkoop en onderhoud van het product gaat behartigen.
Ik heb nu een kia cee’d 1.4. exc, ik ben over het algemeen redelijk tevreden.
Maar het verbruik is erg hoog 1 op 10 met een uitschietertje van 1 op 11 maar dan heb je het wel gehad, we zijn geen hard rijders en hebben ook al wat lange stukken gereden.
Volgens de dealer is het niet mogelijk dit af te stellen, dit omdat de computer pas na 20.000 km zelf leert en dan op de een of andere manier de verbruik pas echt goed kan aangeven.
persoonlijk vindt ik dit een broodje aap verhaal en geloof dit zowiezo niet, een benzine bonnetje zegt genoeg.
Ik heb de cee’d gekocht met licht metalen velgen en er Michelin 225 x 45R 17”” banden om laten zetten, jammer maar dat gaat niet ( te breed) dus werden dit 215 x 45 R 17”” en nu waarom heb ik dit gedaan…..deze banden liggen op de weg als een dijk wat het rijgedrag echt ten goede komt.
We hebben nu een 1300 km mee gereden en wat me opvalt is dat de auto bij het indrukken van het gas regelmatig schokt (inhoud) hiervoor zullen wij terug gaan naar de dealer. ( nu maar afwachten of ik niet weer een verhaal krijg, wat kant nog wal slaat)
We gaan over 1 week naar zuid frankrijk en zullen ongeveer 3000 km gaan rijden dus dan zal ik zeker een update doen.
Als je mij vraagt of ik er goed aan heb gedaan deze auto te kopen, dan denk ik dat ik twijfel dat zal de afhandeling van klachten de doorslag moeten geven. ( er zijn meer klachten, maar dan heb ik niet genoeg ruimte op deze forum)
Maar als ik eerlijk ben dan was ik bij toyota wat betreft dealer beter af geweest en dat is toch ook veel waard.
Ook kwam er tijdens mijn bestelling, de actie een navigatie gratis maar deze werd voor de cee’d uitgesloten, jammer dat er onderscheid word gemaakt tussen modellen waar men vanaf moet en modellen die geen actie behoeven.
ermisa@hotmail.com
velgen beschadigd aangeleverd
verkeerde banden maat erop verkocht
strip van alarm niet goed gemonteerd
5 mm verschil in het achter bumper met rechts
parkeer sensor piep regelmatig bij geen obstakel (gevaarlijk)
bij gas geven schokt (inhouden)
brandstof verbuik zeer hoog
akties gelden niet voor cee’d
slechte verkopende partij.
dealer geen tijd voor terug bellen