Jeep Grand Cherokee 4.7i V8 Limited (1999)

Jeep Grand Cherokee

UitvoeringGrand Cherokee 4.7i V8 Limited
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2008

Stoere bak, met lekker geluid

Het was voor mij altijd al een droom om een keer een Amerikaanse Jeep te kopen met dikke motor.
Toen mijn vrouw in verwachting was van ons 2e kindje had ik een mooi excuus verzonnen dat we ruimte nodig hadden. Eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een Limited Grand Cherokee gekocht.

Wat een heerlijk wagen en tevens de 1e keer dat ik een "hoge" auto had gekocht.
We hebben de auto net iets meer dan een jaar gereden met erg veel plezier. Alleen is en blijft het een Amerikaan. Hier en daar piept er wat. De zekering van de automaat is al een keer doorgebrand, af en toe een nieuwe rammel etc... Je moet ervan houden.

Maar zodra je de unit start, ben je alles weer vergeten. JEMIG wat een heerlijk geluid. Even in "D" zetten en rollen maar en dan GAS :) Wat een heerlijke ervaring. Je moet alleen geen bochten tegenkomen want je valt 100% zeker uit je stoel. Het is niet normaal hoe schuin die auto door elke bocht heen komt.

In deze auto ben ik wel rustiger gaan rijden. Laat die automaat maar lekker z'n werk doen en uitrollen met die bak. Elke keer als je de remmen indrukt, heb je wel het gevoel dat er een gewicht mee komt. In het begin was het even wennen.

Doordat de auto starre assen heeft, is het net een hobbelpaard. Probeer maar eens een drempel schuin te nemen en dat zit iedereen aan zijn eigen kant tegen het raam.

Voordelen
-Best wel ruim en lekker stoer.
-Ik vond de auto stil en comfortabel (mits je de bochten langzaam neemt).
-Weinig problemen gehad

Nadelen
-verbruik is redelijk stevig (maar dan moet je maar niet zo'n ding kopen) 1 op 6 / 1 op 7
-hobbelpaard dat goed is in schommelen
-piept en kraakt hier en daar
-hoog plastic gehalte
-wij hadden het uitgebreide audio pakket, maar die laat het dashboard los trillen.

6,0