Jaecoo 5
Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5Jaecoo 5

Gebruikersreview

Jaecoo 5 HEV Exclusive (2026)

Uitvoering5 HEV Exclusive
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Net een land rover, maar voor 50% van de kosten

• 15 km

Ik beweer niet dat de Jeacoo gelijkwaardig is aan een Land Rover. Hij lijkt er veel op. Maar je krijgt wel erg veel auto en opties voor wat je betaalt. Het 1e wat opvalt is het uiterlijk. Ik zelf vind het erg geslaagd. Smaken verschillen, maar heb nog geen negatieve reactie gehad. Ook de binnenzijde ziet er erg netjes uit. Mooie materialen en een I-pad op het middenconsole en geen enkel kraakje hoorbaar. De auto voelt erg solide aan.
Ik heb er net 1800km op zitten en wat vooral erg fijn is is de aandrijflijn. Het is een hybride met een variabele automatische transmissie. Daardoor het is net of je elektrisch rijdt. Niet zoals een Toyota waar je continue de motor op hoog toeren hoort janken. Ik hoop dat ik hier niemand mee beledig. Je hoort de motor nagenoeg niet. Das was echt wel wat anders dan de Niro HEV die ik hier voor reed. Prima auto, kan in de verste verte niet tippen aan de Jeacoo SHS voor wat betreft het rijden.
De auto weegt meer dan 1600kg, maar ook daar merk je helemaal niks van. Zijn 224PK (dus niet die 147PK die hieronder vermeld wordt) zorgt er voor dat de wagen lekker vlot weg komt.
Alle verplichte waarschuwingspiepjes kun je makkelijk, overzichtelijk in 1 menu uitzetten, i.p.v. bij elke start in de submenu's te duiken.
Dat hebben die Chinezen toch goed voor elkaar.
Het doseren van de rem is wel lastig. Daarbij is de parkeerhulp aan de voorzijde erg onduidelijk. Ondanks het 3D 360° beeld van de omgeving. Dus kort aansluiten (op de pont) naar je voorligger is dan een uitdaging. Ik hoop dat daar ooit een update van komt.
Maar dit is dan ook het enige negatieve puntje wat ik kan vinden.

Natuurlijk zijn al die Chinese auto's niet best voor Europa. Maar ja, ik kon deze niet laten staan.
De betrouwbaarheid kan ik na 1800km natuurlijk niks van zeggen, dus bij de volgende 100.000km komt er een update.

10,0