Hyundai Tucson 2.0i CVVT StyleVersion 2WD (2006)
Uitvoering | Tucson 2.0i CVVT StyleVersion 2WD |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Een stoere wagen met een stabiele ietwat stugge wegligging. Het voorkomen vind ik persoonlijk de grootste plus. Het brandstofverbruik is zoals bekend bij een SUV aan de hoge kant. De afwerking is goed, doch de achterklep heeft een plastic gedeelte dat nogal gammel is bij het dichtslaan. De wagen accelereert traag en heeft bij een hoger toerental een hoog geluid. Tussen de 80 en 100 kilometer presteert de wagen het best. Indien je zuinig rijdt dan zit ik gemiddeld op 9.5 l/100km (dus 1:10,5). Dit lukt met name indien je veel gebruik maakt van de cruisecontrol en hierdoor bewuster moet rijden.
Mijn vorige auto was een Ford Focus SW. Deze wagen is duidelijk minder burgelijk, maar de acceleratie en de afwerking waren bij de Ford toch beter.
Al met al moet ik wel zeggen dat ik best opnieuw voor deze Tucson zou kiezen. De prijs is stukken gunstiger dan andere SUV’s.
Bij oplevering bleek de richtingaanwijzer niet terug te slaan. Dit is na 2 weken verholpen.
De parkeersensor blijft piepen nadat hij bij het achteruit rijden is afgegaan. Enige manier om te reseten is de auto herstarten. Al een keer laten bijstellen, maar het probleem blijft bestaan.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties3
- Comfort5
- Kosten3
PRIVATE LEASE Hyundai Tucson
Uitgelicht aanbod

Hyundai Tucson - Opel Antara

Hyundai Tucson 2.7i V6 StyleVersion (2006)

Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT StyleVersion 4WD (2006)

Test: Jeep Compass - Suzuki Grand Vitara – Hyundai Tucson

Hyundai Tucson 2.0i CVVT DynamicVersion (2004)